Premsa
Mèdia 07/11/2014

El director d''El Mundo' se surt amb la seva i força que Pedrojota hi deixi d'escriure

Segons PR Noticias, els editors han acceptat la seva condició per seguir comandant la redacció

à. G.
2 min

BarcelonaCasimiro García-Abadillo surt victoriós de l'ultimàtum plantejat a l'empresa editora d''El Mundo', el diari que dirigeix. Aquest dijous, el periodista va dir que deixava de dirigir el diari fins que l'empresa es posicionés en la lluita que l'enfronta a l'exdirector del mitjà, Pedro J. Ramírez. En concret, demanava que el seu predecessor deixés de publicar la seva carta dominical, després que en l'última entrega qui va ser fundador del diari ironitzés sobre la capacitat de García-Abadillo i l'acusés de tenir massa proximitat amb el PP. Segons informa PR Noticias, el grup editor RCS ha accedit a la seva sol·licitud i aquest diumenge ja no apareixerà l'escrit previst de Ramírez, que se situava sota l'epígraf 'L'arponer ingenu'.

Els treballadors estaven convocats en assemblea per pronunciar-se sobre una baralla interna que ha transcendit les tensions de despatxos i ha saltat a les pàgines del diari i dels platós. Però després de la solució adoptada, han anul·lat la convocatòria, en el que s'interpreta com una mostra de confiança envers el nou director.

L'origen de la polèmica és un editorial d''El Mundo', en què se celebraven els vint-i-cinc anys del diari, en el qual es deia que Ramírez havia "cedit el relleu". L'al·ludit va protestar a Twitter i va recordar que es va tractar d'una destitució. A partir d'aquí, la polèmica s'ha anat entortolligant amb missatges creuats entre García-Abadillo i Ramírez, que va avalar el seu nom com a relleu natural. El punt culminant de la polèmica va ser la carta publicada diumenge per l'exdirector d''El Mundo' al mateix diari, on desqualificava de manera punyent qui va ser número dos seu durant trenta anys.

stats