Mitjans públics
Mèdia 29/05/2015

El director de TV3 defensa el '.Cat' polèmic: "No era un debat sobre la independència"

El Sindicat de Periodistes de Catalunya demana responsabilitats a la direcció d'informatius

à.g.
2 min
Eugeni Sallent, al centre, durant la sessió de control parlamentari

BarcelonaEl director de TV3, Eugeni Sallent, ha sortit al pas de les crítiques originades pel programa '.Cat', que va dedicar la seva edició d'aquest dijous a analitzar el futur del sobiranisme, amb convidats que representaven només partits i entitats partidaris de la independència. Ho ha fet en el marc de la comissió de control al Parlament de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), després que la diputada d'ICV Marta Ribas ho considerés "un escàndol". Sallent ha recordat que "El programa '.Cat' pretenia parlar amb els actors del full de ruta per la independència. No pretenia ser un debat sobre si independència sí o independència no".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Ribas va contestar: "El que van fer ahir no té justificació de criteri professional o periodístic per enlloc. Fa deu anys el 47% d'espectadors dels informatius de TV3 eren votants de CiU o ERC. Ara ho són el 70%. Als que no ens han expulsat fins ara, gent que era pro procés però no independentistes, ens van expulsar ahir a la nit". Durant la sessió es va fer esment del 'hashtag' #tv3noemrepresenta, que va ser tendència ahir a la xarxa.

El diputat del PP Santi Rodríguez ha criticat així mateix el programa, ironitzant sobre la pluralitat de TV3: "No és la pluralitat d'independència sí o no, és la pluralitat d'independentistes d'esquerra, independentistes de dretes, independentistes antisistema i independentistes d'entitats. Tot un exemple d'opinions enriquidores. Per als independentistes, esclar. Després diu que hi ha lleis que busquen l'afebliment de TV3. L'afebliment el provoquen vostès, amb aquesta programació que va adreçada únicament i exclusivament als independentistes. Quan tenen problemes vénen al Parlament de tots a demanar més diners. Com si els 235 milions que s'aporten no fossin suficients per fer una televisió independentista...".

També el Sindicat de Periodistes de Catalunya ha criticat el programa. En un comunicat titulat 'Això no tocava', la secció sindical lamentava que a l'espai presentat per Ariadna Oltra no es parlés "dels moviments tel·lúrics a la política espanyola i a la municipal de Barcelona, on diumenge va guanyar per primera vegada una candidatura de formació recent, amb un fort component ciutadà i reivindicatiu, i on hi haurà per primer cop una alcaldessa". L'SPC afirma que "deplora aquesta decisió, que si ha estat periodística trobem del tot desencertada, i que si ha estat suggerida comportaria una greu interferència del poder polític en la línia informativa d'un mitjà que ha de ser públic, i no un instrument d'influència al servei de cap govern ni de cap causa". El sindicat afegeix: "En tot cas, ens veiem amb l'obligació de demanar responsabilitats a la direcció d'informatius i del programa per evitar complicitats i subratllar el nostre desacord i la nostra denúncia de la parcialitat informativa".

stats