Mèdia 08/01/2020

Amazon prepara una nova versió de la sèrie 'El internado'

La ficció, produïda per Atresmedia i Mediapro, comptarà amb alguns guionistes del format original

Albert Castellví Roca
3 min
Els protagonistes de la sèrie original d''El internado'

BarcelonaAtresmedia Studios, The Mediapro Studio i Amazon Prime Video s'han unit per produir un reboot d'El internado, l'exitosa sèrie de terror i misteri que es va emetre a Antena 3 entre el 2007 i el 2010. El nou projecte es titularà El internado: las cumbres, es començarà a rodar aquest trimestre i es podrà veure al portal de vídeos d'Amazon, que ja acull la sèrie original. El internado va ser una producció de Globomedia, que actualment forma part del grup Mediapro.

Segons els seus impulsors, la trama de la nova producció transcorrerà en un internat situat "en un lloc inaccessible entre les muntanyes, aïllat del món" i al costat d'un antic monestir. Allà hi estudiaran un grup de joves "rebels i problemàtics" que viuran "sota l'estricta i severa disciplina que imposa el centre per reinserir-los a la societat". Però al bosc que envolta l'escola s'hi amaguen "antigues llegendes" i "amenaces que continuen vigents i que els submergiran en aventures trepidants i terrorífiques". El internado: las cumbres promet "atmosferes inquietants, misteri, thriller i dosis més grans de terror".

Al capdavant del nou projecte, com a productora executiva, hi haurà Laura Belloso, una de les creadores de la sèrie original. L'acompanyaran Laura Fernández Espeso i Javier Pons, per part de Mediapro, i Ignacio Corrales i Sonia Martínez, d'Atresmedia. Pel que fa a l'equip de guió, el formaran tres persones que ja van participar en l'escriptura d'El internado: Asier Andueza, Sara Belloso i Abraham Sastre. De moment no s'ha revelat el nom de cap dels actors que participaran en la sèrie.

Fernández Espeso, directora corporativa i de televisió de The Mediapro Studio, destaca que "El internado va ser la precursora a Espanya dels grans èxits actuals de les sèries de televisió", ja que "va trencar motlles de producció i distribució, va congregar una important base de fans i va fer aflorar una nova generació d'actors, molts d'ells avui convertits en estrelles". Aquella ficció va suposar el debut en el món de la interpretació de Blanca Suárez, va atorgar el primer paper principal a Ana de Armas (que aquest any ha estat nominada al Globus d'Or) i va donar a conèixer actors com Martín Rivas o Yon González. Segons Fernández Espeso, la nova sèrie té el repte de "conquistar una audiència global".

"Per a Atresmedia, el retorn d'El internado és una excel·lent notícia perquè demostra la nostra capacitat per crear marques d'èxit en ficció i el treball ben fet durant anys", assenyala la directora editorial d'Atresmedia Studios, Sonia Martínez. Per part d'Amazon, el cap de continguts de Prime Video a Espanya, Ricardo Carbonero, destaca que, una dècada després del seu comiat, El internado "segueix captivant milers de fans", i es mostra convençut que la nova proposta "suposarà un retrobament per a tots ells i arribarà a noves audiències".

El internado va constar de 71 capítols, dividits en set temporades, que es van emetre a Antena 3 entre el 24 de maig del 2007 i el 13 d'octubre del 2010. Tot i que l'interès de l'audiència per la sèrie va anar decaient durant les entregues finals, la producció es va acomiadar amb una mitjana de 3.670.000 espectadors i un 20% de quota de pantalla a tot Espanya (en un moment, això sí, de menys fragmentació). Entre altres premis, va guanyar un Ondas a la millor sèrie espanyola després de la primera temporada, i va ser també la primera ficció produïda a l'Estat que va donar lloc a un videojoc.

stats