'El día que se perdió la cordura' serà una sèrie de televisió

Globomedia i DeAPlaneta adaptaran la novel·la de Javier Castillo i la seva seqüela

La novel·la de Javier Castillo  El día que se perdió la cordura i la seva seqüela,  El día que se perdió el amor, es convertiran en una sèrie de televisió. Les productores Globomedia (una de les marques de The Mediapro Studio) i DeAPlaneta (la branca audiovisual del Grup Planeta) han signat un acord de col·laboració per traslladar els llibres a la petita pantalla, després d'haver-ne adquirit els drets audiovisuals.

Les novel·les, publicades per Suma Editorial els anys 2017 i 2018, van aconseguir un gran èxit, amb més de 700.000 exemplars venuts, s'han traduït a deu idiomes i s'han distribuït en més de quaranta països. La narració combina una història d'amor sorprenent amb un  thriller enigmàtic i impactant: la història comença amb un home nu caminant pels carrers de Boston amb el cap d'una noia decapitada a les mans. Una agent de l'FBI i el director d'un centre psiquiàtric uniran esforços per aclarir els fets, en una investigació que posarà en preill les seves vides. 

“L'adaptació suposa una nova aventura que m'està resultant fascinant. Tinc la sort de col·laborar amb els guionistes per convertir en imatges la meva història, la que ha captivat milers de persones a tot el món", diu Javier Castillo, que es mostra convençut que el resultat de l'adaptació " sorprendrà els espectadors tant com està passant amb els lectors". De moment, els responsables del projecte no han revelat qui són els guionistes de la sèrie. 

Segons Javier Pons, director de Globomedia,  “les novel·les de Javier Castillo són material de primera mà per convertir-les en un relat de ficció televisiva", perquè combinen "suspens, acció, misteri, idil·li i crim, elements que funcionen molt bé en la narrativa audiovisual i que enganxen el públic de totes les latituds, precisament quan la producció espanyola viu un dels seus millors moments i gaudeix d'un altíssim prestigi internacional”. Per la seva banda, Elena Bort, directora de continguts de DeAPlaneta, assegura que "és  un luxe poder comptar amb un univers tan ric com el de Javier Castillo", que permet "explorar temes tan sucosos per a la narració com les pors, l'amor incondicional i els límits del seny".

Javier Castillo, nascut a Màlaga el 1987, té formació d'empresarials i treballava de consultor financer fins que, fa tres anys, va debutar en la literatura amb  El día que se perdió la cordura. Després de l'èxit d'aquesta novel·la i la seva seqüela ha publicat dos llibres més,  Todo lo que sucedió con Miranda Huff i  La chica de nieve. Totes quatre han aconseguit arribar al número 1 de les llistes de vendes.