Mèdia 10/02/2021

"Elionor se'n va d'Espanya, com el seu avi": el polèmic rètol de TVE

Rosa María Mateo relleva dels seus càrrecs els responsables d'aquest missatge irònic

1 min
El subtítol polèmic emès a RTVE

BarcelonaLa decisió dels reis d'Espanya d'enviar la princesa Elionor a un col·legi exclusiu de Gal·les, perquè hi cursi els dos anys de batxillerat, ha causat una certa revolada, pel fet que el cap d'estat consideri que el sistema educatiu espanyol no pot cobrir aquesta necessitat formativa en el cas de la seva filla. Però, més enllà de l'enrenou a la xarxa, un dard irònic aparegut a TVE ha acabat tenint conseqüències. Ha passat durant l'emissió del programa La hora de La1: quan explicaven la notícia, un dels subtítols deia: "Elionor se'n va d'Espanya, com el seu avi", en referència a Joan Carles I, que va abandonar el territori espanyol just quan començaven a amuntegar-se sospites sobre les seves pràctiques econòmiques.

En un comunicat urgent fet públic per la cadena, l'administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, assegura que "lamenta profundament l'error greu que s'ha produït" i anuncia "mesures immediates perquè els responsables d'aquesta equivocació siguin rellevats dels seus càrrecs". El comunicat jutja el sobretítol com "una greu irresponsabilitat que no pot enterbolir el compromís perenne de RTVE amb la defensa dels valors constitucionals i de les institucions de l'Estat i, sobre totes elles, la Corona".

La portaveu de Podem i diputada a Madrid Isabel Serra ha criticat la mesura disciplinària: "Algú pot explicar-me què està malament al rètol de TVE? Com pot ser que s'acomiadin treballadors per aquest rètol? Però què és això?", ha escrit a Twitter.

stats