Mèdia 12/03/2020

'Élite' passa del sexe a la introspecció

La sèrie de Netflix estrena una tercera temporada que es planteja com un final de cicle

Alejandra Palés
3 min

BarcelonaSi els adolescents de Merlí es van convertir en ídols mundials després del seu salt a Netflix, els d'Élite no s'han quedat curts. La sèrie de Darío Madrona i Carlos Montero és un dels grans fenomens mundials de la plataforma, que la inclou en la llista de les seves ficcions més consumides. Les aventures a l'escola Las Encinas –una barreja d'adolescència, misteris i sexe– tornen aquest divendres a Netflix amb una tercera temporada que es presenta com un final de cicle.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"És un final de cicle segur, totes les trames que van començar a la primera temporada confluiran i es tancaran", explica a l'ARA Miguel Bernardeau, Guzmán a la sèrie, durant el seu pas per Barcelona. Un dels eixos d'aquest tancament d'etapa serà la mort del Polo (Álvaro Rico) després d'haver tornat a Las Encinas, un espòiler que la mateixa plataforma s'ha encarregat d'esbombar en el tràiler de la ficció. Així doncs, si les primeres dues temporades buscaven descobrir qui era el responsable de l'assassinat de la Marina (María Pedraza), ara el misteri és saber quin dels alumnes de Las Encinas ha mort el Polo. Els possibles enemics de l'exparella de la Carla són molts: acusat d'haver matat la Marina, torna a l'escola i només tindrà el suport de la Cayetana (Georgina Amorós).

El tancament de totes les trames coincideix amb la notícia que la quarta temporada del drama adolescent canviarà tots els seus protagonistes. Segons va explicar en exclusiva el portal Fuera de series, la sèrie té la intenció de reinventar-se i, per fer-ho, se substituiran els actuals personatges per uns de nous. Tot i que els actors actuals no ho han confirmat, sí que han explicat que el final de rodatge va ser especialment emotiu i això es veurà reflectit en els últims episodis. "Que preparin molts mocadors", recomana Amorós als seguidors.

Maduresa i soledat

El Guzmán i el Polo es retrobaran

Tant per a Bernardeau com per a Amorós la nova temporada es defineix per un caràcter més madur i per la soledat que patiran la majoria de personatges. "És una temporada més madura, que té un altre ritme per tot el que els ha passat als personatges. El Guzmán ha perdut tot el seu entorn, els pilars de la seva vida han desaparegut, i en aquesta soledat s'haurà d'enfrontar als seus dimonis, aprendre a estar sol i perdonar-se a ell mateix i als altres".

Segons Georgina Amorós, després de dues temporades en què hi abundaven trames frenètiques, festes i bogeria, la nova entrega tindrà la mirada posada en el futur, ja que els personatges es començaran a plantejar què han de fer un cop acabada l'escola. La Cayetana és una de les alumnes de Las Encinas que se sentirà més sola: després d'encobrir el Polo i que se sàpiga la seva autèntica identitat, patirà el buit dels seus companys.

La nova temporada compta amb dues incorporacions: Sergio Momo, que interpreta el Yeray, un exestudiant de Las Encinas que torna a l'escola després d'un important canvi físic, i Leïti Sène, que interpreta el Malick, un personatge que establirà una estreta relació amb la Nadia (ÉliteBenvinguts a la famíliaÉlite

Élite

Sobre l'impacte social que la parella ha tingut en els espectadors, Ayuso es mostra orgullós d'haver pogut ser un referent audiovisual i haver despertat coses positives en els seguidors de la ficció. "Crec que la representativitat és una necessitat que sempre ha existit i segueix existint, encara queda molt camí per recórrer".

stats