Xarxes
Mèdia 01/11/2022

Elon Musk vol impulsar la modalitat prèmium de Twitter, a 8 dòlars mensuals

Assegura que destinarà part dels ingressos a recompensar els creadors de continguts

À.G.
2 min
Elon Musk, disfressat de Devil's Champion a la festa de Halloween d'aquest dilluns

BarcelonaDesprés d'invertir 44.000 milions de dòlars a comprar Twitter, ara a Elon Musk li toca mirar com eixugar el vertiginós deute que arrossega la companyia. I, de moment, la idea més clara que té passa per fomentar les subscripcions mensuals a la modalitat Blue, que millora algunes de les prestacions de la xarxa social. Es tracta d'una iniciativa que es va posar en marxa a diversos països a 3 dòlars mensuals, que va pujar a 5 i ara experimenta una nova alça. En tot cas, els 8 dòlars proposats per Musk –en un tuit i, per tant, encara no oficialment– queden lluny dels 20 dòlars que, tan sols un dia abans, diversos mitjans van donar com a possible preu per a la modalitat prèmium de la xarxa de l'ocellet.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El sistema Blue, de moment, només està disponible als Estats Units, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda. En la seva comunicació als vora 120 milions de seguidors que té a Twitter, Musk deia: "El sistema actual de Twitter, amb senyors i serfs segons qui té o no té la certificació blava és una merda. El poder per a la gent! Blue per 8 dòlars mensuals". L'empresari es referia així a la validació que fa Twitter dels perfils corresponents a figures públiques i celebritats per certificar que són efectivament ells. Segons Musk, l'estesa d'aquesta modalitat li permetrà a Twitter tenir una font d'ingressos que podrà dedicar "a recompensar els creadors de continguts".  

La versió Blue permet navegar entre els missatges de la xarxa amb una reducció de la publicitat a la meitat i també dona opció a editar els tuits, entre altres prestacions. A més, del que es desprèn de l'anunci del nou propietari de Twitter, els clients podran pujar missatges d'àudio i vídeo més extensos i obtindran "prioritat en les respostes, mencions i cerques, la qual cosa és essencial per vèncer l'spam i les estafes". Musk no ha especificat, però, com s'articula aquesta prioritat. Sí que ha afegit un matís sobre el preu: s'adaptarà al poder adquisitiu de cada país, perquè l'esforç sigui equivalent arreu del planeta.

stats