Mèdia 12/04/2016

TV3 retira les imatges d’Empar Moliner cremant la Constitució

L'emissora lamenta que la secció “hagi pogut resultar ofensiva” i precisa que l’escriptora “feia una denúncia metafòrica de la decisió del TC”

A.c.r.
1 min
Porten al CAC Empar Moliner per cremar la Constitució a TV3

BarcelonaEl membre del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) Daniel Sirera ha anunciat aquest dimarts, a través de Twitter, que ha demanat a aquest organisme que analitzi si Empar Moliner va vulnerar la llei en cremar una Constitució Espanyola a TV3.

Sirera, que fins al 2010 va ser diputat del Partit Popular al Parlament, fa referència a la secció que l’escriptora va fer dilluns al programa Els matins de la televisió pública, en què va criticar la decisió del Tribunal Constitucional de prohibir al Govern que garanteixi el subministrament energètic a les famílies catalanes sense recursos. Moliner va fer tota la secció, de quatre minuts i mig, amb un exemplar de la Constitució a la mà, i en va anar arrencant pàgines que llançava dins d’un bidó. Finalment, va encendre un d’aquests fulls amb un llumí.

“[Aquestes famílies] s’hauran d’escalfar de qualsevol manera, amb qualsevol llibre que tinguin”, va ironitzar Moliner. L’escriptora, col·laboradora habitual del programa, va demanar als diputats al Parlament —i va citar explícitament Inés Arrimadas, Lluís Rabell i Xavier García Albiol— que es posicionessin sobre aquesta qüestió.

Posteriorment a la polèmica, TV3 ha lamentat que el contingut de la secció de Moliner “hagi pogut resultar ofensiu” i ha precisat que l’escriptora “feia una denúncia metafòrica de la decisió del TC”. La cadena ha retirat les imatges de la seva pàgina web (l'ARA havia adjuntat un clip) i ha assegurat que no les tornarà a emetre als mitjans de la CCMA.

stats