Ràdio
Mèdia 21/01/2014

Catalunya Ràdio s'apagarà al País Valencià a les 20.00 d'aquest dimarts

Indústria amenaça amb dues multes de fins a un milió d'euros a Acció Cultural, que va ser denunciada per emetre el senyal per l'entitat Círculo Cívico Valenciano

Ara
2 min

Barcelona / ValènciaUn expedient del ministeri d'Indústria, Energia i Turisme ha forçat la renúncia d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a seguir distribuint les emissions de Catalunya Ràdio i Catalunya Informació. La junta directiva d'ACPV va prendre aquest dilluns la decisió de cessar la distribució del senyal davant l'amenaça d'haver de pagar dues multes de fins a 500.000 euros cadascuna, segons consta en l'expedient remès per la secretaria d'estat de Telecomunicacions i Societat de la Informació a l'entitat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El tancament tindrà lloc aquest mateix dimarts, a les 20.00, just després de l'informatiu 'Catalunya Vespre', que condueix Kílian Sabrià i que dedicarà especial atenció, tant al principi com al final, a la desaparició de Catalunya Ràdio del territori valencià.

D'aquesta manera, s'eliminarà l'únic canal audiovisual en català que sobrevivia al País Valencià. "S'han carregat 10 canals en català, comptant els 4 de TV3, més els 3 de Canal 9 i les ràdios", explica a l'ARA el president d'ACPV, Eliseu Climent. "L'expedient sorgeix arran d'una denúncia d'un grup que es diu Círculo Cívico Valenciano que no sabem ningú qui és. És un muntatge".

Aquesta entitat "valencianista i anticatalanista", tal com ells mateixos es defineixen, és la mateixa que el mes de maig passat va participar en una concentració a Burjassot contra l'"alcalde catalanista" Jordi Sebastià o, al mes de setembre, va promocionar el boicot a la cadena humana que va enllaçar a Vinaròs el País Valencià i Catalunya.

L'expedient sancionador del ministeri d'Indústria és la conseqüència de la presentació d'un escrit per part de la directora general de Participació Ciutadana de la Generalitat Valenciana amb un document adjunt amb la denúncia que Círculo Cívico Valenciano va presentar davant la conselleria de Presidència queixant-se que ACPV estava "retransmetent dos programes de radiodifusió catalans en les freqüències de 87.5 Mhz (Catalunya Informació) i 106.3 MHz (Catalunya Ràdio)", segons consta en l'expedient del ministeri.

Indústria assenyala que Acció Cultural podria haver comès dues infraccions greus tipificades en la llei general de telecomunicacions i sancionades amb imports de fins a 500.000 euros. L'expedient presenta càrrecs contra l'entitat que presideix Eliseu Climent per haver instal·lat "estacions radioelèctriques sense autorització" i haver utilitzat "freqüències radioelèctriques sense autorització".

ACPV assenyala que encara que s'aturin les emissions no està clar que es pugui evitar haver de pagar aquest import. L'entitat no ha facilitat més detalls i no ha informat de si presentarà al·legacions en el període d'un mes que estableix la resolució del ministeri.

Serà el proper dia 28 de gener quan Acció Cultural celebre una roda de premsa per ampliar la informació i fer les valoracions oportunes, segons assenyalen en un comunicat. Pot ser que eixe dia estiguin acompanyats en l'acte amb la premsa de sindicats, entitats i partits polítics per protestar contra la política en matèria de llengua i comunicació del Partit Popular.

"La junta directiva d’ACPV vol agrair als socis i sòcies de l’entitat el seu suport, i reafirmar el nostre compromís amb l’objectiu fundacional de l’entitat de promoció de la llengua i cultura i dels valors democràtics de llibertat d’expressió i respecte a la pluralitat, i per això mateix fem una crida a la unitat de tots els valencians que compartim aquests valors", diu l'entitat en un comunicat.

stats