Mèdia 26/04/2016

'Espècies protegides', de SER Catalunya, guanya el premi Ràdio Associació al millor programa

La periodista de TV3 Fina Brunet s'emporta el guardó 1924 per la seva trajectòria en l'àmbit audiovisual

Ara
3 min
L'equip del programa 'Espècies protegides'

BarcelonaEl programa de SER Catalunya 'Espècies protegides' ha estat guardonat aquest dimarts amb el premi Ràdio Associació al millor programa de ràdio. El jurat dels guardons ha reconegut aquest espai, presentat per Òscar Moré i que s'emet de dilluns a divendres de 12.00 a 13.30, perquè "acosta l’actualitat cultural del país a l’oient d’una manera divertida, tot creant un hàbitat particular, festiu i pintoresc". El programa infantil 'No venim amb manual', de l'emissora pública de les Illes Balears, IB3 Ràdio, ha estat distingit amb una menció de qualitat en aquesta mateixa categoria.

Pel que fa al premi al millor professional de la ràdio, els premis Ràdio Associació han guardonat l'escriptor Quim Monzó, actualment col·laborador d''El món a RAC1', perquè "forma part de la història de la ràdio d’aquest país, ja sigui des d’emissores públiques o privades, des de la seva versió de locutor, opinador, guionista o defensor de l’oient". Segons el jurat, Monzó "és un exemple destacat de tots aquells professionals que fan una aportació indispensable per aconseguir la ràdio de qualitat".

També ha estat premiada, a nivell individual, la periodista de TV3 Fina Brunet, que ha estat mereixedora del premi 1924, d'àmbit audiovisual, per la seva trajectòria i "professionalitat constant" no només a la televisió pública sinó també "als inicis de Cadena 13 i Catalunya Ràdio".

El premi a la innovació radiofònica se l'han repartit, 'ex aequo', els dos principals magazins de cap de setmana de la ràdio catalana: el programa de Catalunya Ràdio 'El suplement' el rep per l'espai d'entrevistes 'Quatre gats', mentre que el 'Via lliure' de RAC1 l'ha obtingut per l'especial que va emetre el 20 de febrer des del camp de refugiats de Presevo, a Sèrbia. En opinió del jurat, aquests espais "han recuperat el cap de setmana per a la ràdio amb nous llenguatges i formats que fan que l’oient s’impliqui molt més en la informació presentada". Els programes 'Fun with English', de Ràdio Pineda, i 'Jazzland', de Das Insel Radio, de Palma, han rebut mencions de qualitat en aquesta mateixa categoria.

Pel que fa a la ràdio local, el guardó al millor programa ha recaigut en l'especial informatiu que Ràdio Igualada va emetre per fer el seguiment del núvol tòxic que va afectar la capital de l'Anoia el febrer de l'any passat, i en què l'emissora va "executar perfectament les funcions d’alerta i informació d’una emissora local davant un fet puntual com és la situació d’emergència provocada per un accident d’una empresa del municipi". El programa sobre castells de Ràdio Sabadell 'Enfilats' i 'L'estenedor' de Boca Ràdio, de Barcelona, han rebut les mencions de qualitat.

A més d'aquests reconeixements, el jurat dels premis Ràdio Associació ha atorgat diverses mencions d'honor. Ràdio Televisió Andorra, que l'1 de gener va celebrar 25 anys, ha estat premiada per "una trajectòria imprescindible de servei públic que contribueix a la construcció i reforçament del marc comunicatiu català". També ha rebut una menció el periodista d'Onda Cero Carlos Alsina, per haver aconseguit "un dels moments radiofònics més potents de l’any" amb la seva entrevista al president del govern espanyol, Mariano Rajoy. I finalment, la iniciativa del Dia de la Ràdio a Lleida, celebrat el 12 de febrer, també ha rebut una menció d'honor "per haver aconseguit la complicitat entre emissores públiques i privades, nacionals i locals, a l’hora de reivindicar la ràdio com a mitjà viu, proper i actual amb la participació d'Ua1, Emun FM, Alpicat Ràdio, Ràdio Balaguer, Cadena Ser, Ràdio Nacional, Onda Cero, Cadena Cope, Catalunya Ràdio i els alumnes de la Universitat de Lleida".

Els premis Ràdio Associació, que enguany arriben a la setzena edició, es lliuraran aquest dijous al vespre a Barcelona.

stats