L'estrena de 'La catedral del mar' triomfa a TV3

Més de 650.000 persones van veure la sèrie, que supera les xifres que va obtenir a Antena 3

La segona emissió de 'La catedral del mar' supera, de moment, els registres de la primera. TV3 va estrenar aquest dilluns la versió doblada al català de la sèrie i va aconseguir unes xifres d'audiència insòlites en un mes d'agost: 658.000 espectadors. Això són, només, 35.000 persones menys que les que van veure l'últim capítol de 'Merlí', el més vist d'una sèrie que va ser tot un èxit d'audiència.

L'impressionant 28,3% de quota de pantalla que va obtenir l'episodi d'aquest dilluns (4,7 punts més que el final de 'Merlí' i 3,2 més que l'estrena de 'Benvinguts a la família', que va ser el millor debut de ficció a TV3 en una dècada) és una altra prova de l'excepcional acollida que va tenir 'La catedral del mar' a la televisió pública.

‘La catedral del mar’, ara en català

Al maig, quan la sèrie es va estrenar a Antena 3 en castellà, el primer capítol va aconseguir  3.859.000 espectadors a Espanya, on va fer un 22,8% de 'share' i 502.000 a Catalunya, amb un 20,2%. Es tracta ja d'uns resultats molt satisfactoris, que ara s'han superat amb escreix malgrat ser encara a l'agost ( el mes en què el consum de televisió és més baix de tot l'any) i malgrat que feia només 40 dies que s'havia acabat l'emissió de la sèrie a Antena 3. A partir de la setmana que ve, TV3 haurà d'afrontar encara un nou handicap, ja que aquest dissabte, 1 de setembre, 'La catedral del mar' s'incorporarà al catàleg de Netflix. 

Aquest dilluns el cap de ficció i cinema de TV3, Oriol Sala-Patau, explicava a l'ARA que la cadena confiava en el factor lingüístic per atreure l'atenció dels espectadors cap a la seva emissió de la sèrie:  “Pensem que hi ha un sector important de catalans que senten la sèrie molt pròxima i que tenen ganes de veure-la en català. És una percepció que tenim del carrer”. De moment, la previsió s'està complint. 

Més continguts de