Mèdia 28/08/2018

L'estrena de 'La catedral del mar' triomfa a TV3

Més de 650.000 persones van veure la sèrie, que supera les xifres que va obtenir a Antena 3

Ara
2 min
L'estrena de 'La catedral del mar' triomfa a TV3

BarcelonaLa segona emissió de 'La catedral del mar' supera, de moment, els registres de la primera. TV3 va estrenar aquest dilluns la versió doblada al català de la sèrie i va aconseguir unes xifres d'audiència insòlites en un mes d'agost: 658.000 espectadors. Això són, només, 35.000 persones menys que les que van veure l'últim capítol de 'Merlí', el més vist d'una sèrie que va ser tot un èxit d'audiència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'impressionant 28,3% de quota de pantalla que va obtenir l'episodi d'aquest dilluns (4,7 punts més que el final de 'Merlí' i 3,2 més que l'estrena de 'Benvinguts a la família', que va ser el millor debut de ficció a TV3 en una dècada) és una altra prova de l'excepcional acollida que va tenir 'La catedral del mar' a la televisió pública.

Al maig, quan la sèrie es va estrenar a Antena 3 en castellà, el primer capítol va aconseguir 3.859.000 espectadors a Espanya, on va fer un 22,8% de 'share' i 502.000 a Catalunya, amb un 20,2%. Es tracta ja d'uns resultats molt satisfactoris, que ara s'han superat amb escreix malgrat ser encara a l'agost (el mes en què el consum de televisió és més baix de tot l'any) i malgrat que feia només 40 dies que s'havia acabat l'emissió de la sèrie a Antena 3. A partir de la setmana que ve, TV3 haurà d'afrontar encara un nou handicap, ja que aquest dissabte, 1 de setembre, 'La catedral del mar' s'incorporarà al catàleg de Netflix.

Aquest dilluns el cap de ficció i cinema de TV3, Oriol Sala-Patau, explicava a l'ARA que la cadena confiava en el factor lingüístic per atreure l'atenció dels espectadors cap a la seva emissió de la sèrie: “Pensem que hi ha un sector important de catalans que senten la sèrie molt pròxima i que tenen ganes de veure-la en català. És una percepció que tenim del carrer”. De moment, la previsió s'està complint.

stats