Mèdia 03/11/2015

La 1 estrena la minisèrie ‘Habitaciones cerradas’

2 min
La 1 estrena la minisèrie ‘Habitaciones cerradas’

La 1 estrena aquesta nit, a les 22.15 h, la minisèrie Habitaciones cerradas, una coproducció de Televisió Espanyola amb TV3 i la productora catalana Diagonal TV basada en la novel·la homònima de l’escriptora mataronina Care Santos. La ficció explica la història de la família Lax, una nissaga de la burgesia barcelonina de finals del segle XIX i principis del XX que amagava un secret que ara, cent anys més tard, està a punt de ser revelat.

La trama arrenca quan Violeta Lax (interpretada per Bea Segura) torna a Barcelona per supervisar les obres que han de permetre convertir l’antiga casa familiar en un museu dedicat al seu avi, el reconegut pintor Amadeo Lax (Álex García). Durant aquestes obres, però, es descobrirà l’existència a la mansió d’una habitació secreta, on apareixerà un cos momificat. La Violeta decidirà investigar el cas i això farà sortir a la llum un secret familiar ocult des de feia més de set dècades, i permetrà que la noia conegui més detalls sobre la seva àvia (Adriana Ugarte), de qui la família gairebé no havia parlat mai, i descobreixi la cara més fosca del seu avi.

La sèrie, de dos capítols -el segon dels quals s’emetrà, previsiblement, dimarts vinent, tot i que TVE encara no ho ha fet oficial-, explicarà en paral·lel les investigacions de la Violeta, en l’actualitat, i els fets que van tenir lloc a la casa Lax durant les primeres dècades del segle XX i que van marcar la família durant diverses generacions. Present i passat, doncs, s’aniran alternant per reconstruir la història de la nissaga.

Dirigida per Lluís Maria Güell -responsable també de minisèries com Olor de Colònia, Ermessenda i Les veus del Pamano -, Habitaciones cerradas compta amb un repartiment format majoritàriament per actors catalans: a més de Bea Segura en formen part Ramon Madaula, Jan Cornet, Francesc Orella, Diana Gómez, Toni Sevilla, Laia Costa, Marc Cartes, Rosa Boladeras i Míriam Iscla.

La minisèrie, que més endavant es veurà a TV3, tot i que encara no hi ha data fixada per a aquesta emissió, es va endur el premi a la millor pel·lícula al festival Latin Beat Film de Tòquio, on es va projectar a principis d’octubre. Albert Castellví Roca

stats