10/09/2023

Feijóo explica a 'La Razón' per què va perdre les eleccions

2 min
Alberto Núñez Feijóo i Santiago Abascal, ahir a la reunió.

BarcelonaAlberto Núñez Feijóo és un personatge curiós que tan aviat és capaç de mentir sense que se li mogui una parpella (encara que sempre et queda el dubte de si realment sap el que diu) com de ser massa sincer i dir coses que pensa però no hauria de dir, com ara que Espanya és un estat plurinacional. Aquest diumenge, entrevistat a La Razón, el president del PP explica per què ha perdut les eleccions. I la resposta sembla que és sincera. Feijóo assenyala, en primer lloc, el vot dels pensionistes. "Hi ha hagut un 20% de l'electorat, que és pensionista, a qui el govern ha pujat la pensió un 8,5% al mateix temps que mentia dient que el PP la rebaixaria", es lamenta Feijóo (tot i que és cert que des del seu partit es va criticar la pujada).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En segon lloc, Feijóo apunta al vot de les dones: "Un percentatge important de l'electorat femení ha reaccionat contra els pronunciaments de Vox sobre la violència masclista", admet. Però tot seguit defensa els pactes amb Vox i diu que no han suposat cap retrocés.

En tercer lloc, assenyala el fet que les eleccions coincidissin amb la gestió dels pactes amb Vox als municipis i les autonomies, cosa que és evident que entrava dins dels càlculs de Pedro Sánchez. En quart lloc, es queixa que les eleccions fossin a l'estiu, tot i que sense aclarir per què això beneficiava el PSOE (el que deia el PP és que el seu electorat, de més poder adquisitiu, estaria de vacances). I, finalment, apunta a les enquestes com a factor de relaxació del seu electorat, que estava a l'hamaca de la platja confiant que guanyarien. El problema per a Feijóo és que, si es repeteixen les eleccions, els dos últims factors poden canviar (calendari i enquestes), però els pactes amb Vox continuaran.

stats