RTVE
Mèdia 06/10/2022

Fernando Roig amenaça i intimida una periodista de RTVE després d'una conferència de premsa

"Que s'atinguin a les conseqüències", va declarar el president del Vila-real CF, fortament emprenyat

Rafa Nogués
2 min
Fernando Roig.

ValènciaFernando Roig, president del Vila-real CF i de la companyia ceràmica Pamesa, va amenaçar i intimidar Gemma Guzmán, periodista de RTVE de Castelló, després d'un recorregut per les obres de l'Estadi de la Ceràmica. Al finalitzar, Roig va oferir una roda de premsa on, segons la informació del comitè d'empresa de RTVE, es va sentir fortament emprenyat per una pregunta que la periodista li va formular en relació a una informació publicada pel periòdic digital El Español la setmana anterior. Aquesta informació a la qual Guzmán feia referència estava relacionada amb una possible reducció de la productivitat de la plantilla d'alguna de les empreses del conglomerat de Roig que, segons el periòdic digital, podia ser de fins al 50%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Davant aquestes declaracions, el president del Vila-real CF va fer palesa la seva indignació, acusant la periodista d'intentar "destruir i no construir" i qualificant la intervenció de Guzmán d'"inconcebible". Al seu torn, Roig va prosseguir amb el seu emprenyament demanant el mitjà per al qual treballava Guzmán i, a l'assabentar-se que es tractava de RTVE, va amenaçar el mitjà afirmant que "s'atinguin a les conseqüències".

No obstant això, els comportaments més recriminables van arribar al finalitzar la roda de premsa. Roig, que continuava visiblement emprenyat, va desafiar la periodista novament, acostant la cara molt a prop de la de Guzmán de manera totalment inadequada, qüestionant la professionalitat de la periodista i reclamant informació sobre el seu mitjà i els seus caps. El nivell de pressió al qual Roig va sotmetre Guzmán va ser tan alt que la periodista no va poder contenir les llàgrimes, fet que no va aturar en la seva missió el president del Vila-real CF. Finalment, va haver de ser el responsable de premsa del club qui separés Roig de la periodista, en un espectacle dantesc i pel qual, segons el comitè d'empresa de RTVE, Fernando Roig ja ha demanat disculpes personalment a través del CCTT que presideix Arantxa Torres. Organismes com la Unió de Periodistes Valencians han condemnat la situació viscuda i han manifestat tot el seu suport a la periodista afectada.

Insults i amenaces a Almassora

A banda d'aquest desafortunat succés, ahir a la nit les periodistes d'À Punt Nereida Sarrión i Clara Sanjuan van patir insults, amenaces i fins i tot llançament de pedres i objectes per part d'un grup de veïns de la localitat. El descontentament es va produir després que l'equip de la televisió pública valenciana intentés informar sobre la mort d'un home de 72 anys a les festes del bou al carrer d'Almassora (Plana Alta).

stats