Mèdia 30/08/2019

El Festival d'Eurovisió del 2020 se celebrarà a Rotterdam

La ciutat holandesa acollirà la 65a edició del concurs, que es desenvoluparà entre el 12 i el 16 de maig

Ara
1 min
Duncan Laurence va guanyar l'edició de 2019 amb la cançó 'Arcade'.

BarcelonaRoterdam ha aconseguit imposar-se a les altres ciutats holandeses per convertir-se en la seu del concurs musical més gran del continent europeu. El Festival d'Eurovisió del 2020 tindrà lloc a Rotterdam, la segona ciutat més gran dels Països Baixos, que acollirà la 65a edició del concurs. La ciutat oferirà l'auditori Ahoy Arena, que té capacitat per a més de 16.500 persones, per celebrar les semifinals (el 12 i el 14 de maig) i la gran final el 16 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'encarregat de donar la notícia ha sigut Duncan Laurence, el guanyador holandès de l'última edició a Tel Aviv, que va donar suport públicament a la candidatura de Rotterdam per la seva proximitat a Spijkenisse, la seva ciutat natal. Al final, l'organització s'ha decantat per Rotterdam gràcies al seu sistema de transport, sobretot l'aeroport internacional de què disposa, que té connexions directes amb les principals ciutats europees, i per la seva oferta hotelera.

Segons ha informat l'organització del festival, Rotterdam ha guanyat en la selecció final contra Maastricht, l'altra ciutat preferida, després d'un llarg procés en què també hi havia altres localitats holandeses com Amsterdam, Utrech i la ciutat frisona Leeuwarden, entre d'altres.

stats