Mèdia 27/07/2017

'El foraster' farà el salt a Espanya

RTVE ha aprovat la producció d'una versió del format per a tot l'Estat

Ara
2 min
'El foraster' va liderar el 'prime time' d'aquest dilluns / TVC

Barcelona'El foraster' tindrà una versió en castellà per a tot Espanya. El consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola ha aprovat aquest dijous la producció d''El forastero', un espai que serà produït per Brutal Media, la mateixa productora que s'ha fet càrrec de l'exitós format de TV3.

El programa que presenta Quim Masferrer acumula ja cinc temporades a la televisió pública catalana, amb grans registres d'audiència: de mitjana acumula 577.000 espectadors i un 19,5% de quota de pantalla des que es va estrenar, el setembre del 2013. De moment TVE no ha anunciat quan s'estrenarà el programa, ni qui serà el seu 'foraster'.

A més d'aquest programa, el consell d'administració de la televisió pública també ha aprovat tirar endavant el concurs 'Crush', produït per Mediapro, i l'espai '¿Y tú qué opinas?', de Zebra Producciones. En l'àmbit de les sèries, la televisió estatal produirà 'Alma Mater', un projecte de Boomerang TV, i 'El Continental', de Gossip Event and Productions. També s'han autoritzat noves entregues del programa de José Mota i d''Españoles en el mundo'.

1.000 milions de pressupost

D'altra banda, el consell d'administració de RTVE ha presentat aquest dijous la seva proposta de pressupost per a l'any 2018, que arriba als 1.000 milions d'euros per primer cop des del 2012. Aquesta previsió supera en 27,2 milions el pressupost d'enguany, un increment que, segons ha explicat el president de la corporació, José Antonio Sánchez, és fruit de "les bones expectatives de recaptació procedents tant de la taxa per l'ús de l'espectre radioelèctric com de la que paguen les operadores de telecomunicacions. Per tant, no s'espera un augment de l'aportació directa de l'Estat, que per a aquest 2017 s'havia pressupostat en 343,6 milions d'euros.

Durant el primer semestre d'aquest any, RTVE ha tingut un superàvit de 2,2 milions d'euros.

stats