Alerta

França vol aturar les vendes de l'iPhone 12 perquè les ones que emet "són massa elevades"

Apple defensa que compleix totes les normatives internacionals en matèria de radiació

ARA
1 min
iphone12 pro

BarcelonaJean-Noël Barrot, ministre francès de Transició Digital i Telecomunicacions, ha assegurat al diari Le Parisien que el govern del seu país demanarà a Apple aturar la comercialització de l'iPhone 12 després que diferents proves hagin demostrat que l'smartphone emet ones electromagnètiques per sobre dels límits legals. Els supervisors de l'ANFR, l'Agència Nacional de Freqüències, asseguren que els iPhones 12 mostren una xarxa d'absorció específica superior al legalment permès. Barrot ha explicat que una actualització del software hauria de ser suficient per corregir els problemes de radiació d'aquest model, que la companyia nord-americana comercialitza des del 2020.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ANFR espera que Apple "posi en marxa tots els mitjans disponibles per posar fi a l'incompliment" en matèria d'emissió d'ones. "Si no s'actua, es retirarà l'equip que ja s'ha posat a disposició dels consumidors", remarca l'agència.

Després de fer-se pública l'entrevista de Barrot, Apple s'ha defensat assegurant que els seus dispositius compleixen "totes les normatives internacionals" i les regulacions sobre radiació a nivell mundial.

stats