Plataformes
Mèdia 13/12/2022

La Fundació La Caixa llança una plataforma de continguts culturals i científics

El servei gratuït arrenca amb una oferta inicial de més de 300 títols

ARA
2 min
CaixaForum+ és d'accés gratuït

BarcelonaDes d'avui l'ecosistema de plataformes de continguts compta amb un nou integrant, CaixaForum+, el servei gratuït impulsat per la Fundació La Caixa. La nova plataforma, que s'ha presentat avui a Madrid, ofereix accés a sèries, podcasts, documentals i altres tipus de continguts centrats en temàtiques culturals i de divulgació científica. El catàleg inicial disposa de més de 300 títols, més de 1.000 peces de vídeo i àudio i 564 hores de contingut, i prop de la meitat són produccions originals de la Fundació La Caixa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán, la nova plataforma "omplirà un buit en l'oferta audiovisual del país i aspira a ser una referència en la difusió cultural i científica al món de parla hispana". Durán ha remarcat que el seu objectiu és arribar a un públic "com més ampli millor". "Les noves tecnologies ens permeten arribar allà on no han arribat fins ara els CaixaForum i complementar aquesta oferta cultural de la nostra fundació, que els integri tots, i portar els continguts de cultura i ciència allà on no podem arribar presencialment", ha assenyalat la directora general.

Segons ha detallat Durán, la Fundació La Caixa va començar a treballar en el projecte de la plataforma l'any 2019, quan van detectar una demanda creixent de cultura i oci que, amb la pandèmia, es va incrementar.

Els continguts de CaixaForum+ es dividiran en nou temàtiques: arts visuals i plàstiques, arts escèniques, música, literatura, pensament i història, cinema, arquitectura i disseny, ciències de la vida i ciències físiques. A partir del febrer del 2023, la plataforma té previst estrenar nous continguts setmanalment amb l'objectiu d'arribar als 400 títols el primer any.

Tot i que gairebé la meitat són produccions originals de la Fundació La Caixa, el catàleg es completa amb col·laboracions amb altres institucions culturals de l'estat espanyol i internacionals, i també es compraran continguts que completin l'oferta. Entre els noms que es trobaran a la plataforma figuren Julio Manrique, Fernando Trueba, Blanca Portillo, Antonio Muñoz Molina, Soledad Sevilla, Emilio Morenatti, Bernardo Atxaga, Isabel Coixet, Jorge Carrión, Rubén Duro, Carolina Iglesias i Victoria Martín, Santiago Auserón o Rossy de Palma, entre d'altres.

Per accedir als continguts de CaixaForum+ l'usuari s'ha de registrar de forma gratuïta a través de la pàgina web o de l'aplicació, que ja està disponible tant per a iOS com per a Android. El servei no té limitació de nombre de dispositius que poden estar connectats a l'aplicació, però no permet l'accés als continguts fora de línia, ja que actualment encara no hi ha la funció de descàrrega. Tots els títols estan disponibles en la seva versió original i estan subtitulats en castellà, mentre que gairebé tots els continguts originals també disposen de subtítols en català.

Els responsables de la plataforma han explicat que entre els seus plans de futur hi figura la possibilitat de tenir continguts prèmium, com ara retransmissions en directe d'activitats, que podrien ser de pagament.

stats