Mèdia 01/07/2015

El futbol televisat canvia de casa

El nou canal BeIN, de moment a internet, relleva GolT, que ja ha tancat

Albert Castellví Roca
3 min
El futbol televisat canvia de casa

BarcelonaGol Televisión ja ha passat a la història. Aquesta mitjanit, el canal de pagament que Mediapro va instal·lar a la TDT l’agost del 2009 s’ha apagat i ha cedit la seva freqüència a Mega, un nou canal que amplia l’oferta televisiva d’Atresmedia. Però la desaparició de GolT no deixarà orfes els amants del futbol, que, això sí, a partir d’ara l’hauran de buscar en altres plataformes. Mediapro, conjuntament amb Al-Jazeera, ha posat en marxa avui mateix BeIN Sports, un nou canal dedicat exclusivament al futbol però que no emetrà a través de la TDT. De moment es pot veure per internet, i la previsió és que passat l’estiu es pugui sintonitzar també en diverses plataformes de pagament.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El principal ganxo amb què el nou canal espera cridar l’atenció dels espectadors és la Lliga de Campions, que Mediapro es va adjudicar al setembre per al període 2015-2018, en detriment de Canal+, que l’havia emès fins ara. La nova plataforma oferirà tots els partits de la competició europea, tot i que en comparteix els drets amb TV3 i Antena 3 -que els va arrabassar a Televisió Espanyola-, que emetran en obert un enfrontament per jornada. L’oferta de BeIN Sports inclou també l’Europa League i diversos tornejos europeus i sud-americans, com la Premier League anglesa, la Serie A italiana, la Ligue 1 francesa, la Copa Libertadores, la Copa d’Alemanya o la Copa del Brasil, entre d’altres.

En canvi, no forma part del paquet, per ara, la lliga espanyola. De fet, tot i que falta només un mes i mig per a l’inici de la competició, els drets televisius d’aquest torneig encara no han estat adjudicats, a l’espera de si finalment s’opta ja per la comercialització conjunta -que el decret aprovat el 30 d’abril pel govern espanyol fixa per a la temporada següent- o es manté encara un any més el model actual, amb cada club negociant pel seu compte amb els operadors de televisió. “Seguim treballant per oferir la millor oferta possible de futbol”, explica la web de Gol Televisión parlant del canal que el substituirà. I remarca: “De moment, ni nosaltres ni cap altre operador podrà informar-lo de com o on veure la Lliga”.

Més enllà de l’emissió de partits en directe, BeIN Sports oferirà també espais d’anàlisi, documentals, tertúlies i altres programes vinculats sempre al món del futbol. Fins ara, però, la plataforma no ha donat detalls més concrets sobre la seva programació ni sobre qui s’encarregarà de la narració dels partits i la presentació dels programes, tot i que s’espera que bona part de l’equip de GolT es mantingui en aquest nou projecte.

De moment, BeIN només estarà disponible per als actuals abonats a Gol Televisión, que fins al 31 d’agost tindran accés gratuït al nou canal. Durant aquests dos mesos, BeIN es podrà veure a través de Gol Stadium -la versió online de GolT- i de TotalChannel -la plataforma web de canals de televisió premium operada per Mediapro-. Aquesta situació, però, és provisional, ja que la intenció dels seus impulsors és que BeIN formi part de l’oferta de les principals plataformes de televisió de pagament. Per ara, Mediapro es limita a dir que “al llarg de l’estiu” donarà més detalls sobre on es podrà trobar el canal a partir del setembre i com es podrà contractar.

La marca BeIN, hereva d’Al-Jazeera Sports, està implantada actualment a més d’una desena de països, entre els quals destaquen França -on té quatre canals- i els EUA.

stats