Els germans Coen tornen a Fargo

FX estrena demà als Estats Units una sèrie que adapta lliurement la pel·lícula del 1996

Els germans Joel i Ethan Coen han volgut anar sobre segur en el seu debut a la televisió i han optat per adaptar una de les seves pel·lícules més memorables, Fargo. La cinta del 1996, guanyadora de l’Oscar al millor guió original i a la millor actriu protagonista per a Frances McDormand, s’ha convertit ara en una sèrie de deu capítols d’una hora que el canal FX estrenarà demà als Estats Units.

Fargo respirarà el mateix ambient de l’Amèrica profunda -i freda- que la pel·lícula en què s’inspira, els seus personatges principals també hi tindran una retirada i les trames en forma de comèdia negra hi mantindran paral·lelismes evidents, però l’argument serà completament nou. De fet, des que es va anunciar que els Coen s’havien embarcat en aquesta adaptació -de la qual són productors executius- ja va quedar clar que cap dels personatges de la pel·lícula repetiria a la versió televisiva. És més, segons el portal especialitzat en sèries Spinoff Online, la primera condició que va rebre l’autor del guió de la nova producció, Noah Hawley -responsable també de l’argument de Bones, entre d’altres- va ser que s’oblidés del personatge de Marge Gunderson, l’emblemàtica policia embarassada interpretada per McDormand.

I, efectivament, la Marge no hi apareix, però sí que hi té una rèplica fàcilment identificable, començant pel cognom, en el personatge de Molly Solverson, una agent -no embarassada- capaç de passar la mà per la cara al seu cap una vegada i una altra. “És la persona més espavilada a tot arreu on va. És superambiciosa, però principalment perquè té un sentit molt clar de com s’haurien de fer les coses, no perquè tingui cap objectiu al cap”, explica en declaracions al mateix portal Allison Tollman, l’actriu -gairebé desconeguda- que li dóna vida.

També té un doble clar a la sèrie Jerry Lundegaard, el venedor de cotxes que a la pel·lícula intentava fingir el segrest de la seva dona. A la televisió, aquest personatge es converteix en Lester Nygaard, un corredor d’assegurances interpretat per Martin Freeman ( Sherlock, El hòbbit ) amb una relació cada dia més tensa amb la seva dona. Per això, el dia que, per casualitat, coneix Lorne Malvo, un criminal sense escrúpols encarnat per Billy Bob Thornton ( L’altre costat de la vida ), el Lester es deixa arrossegar i comença a pensar maneres de desfer-se d’ella.

Colin Hanks ( Hermanos de sangre ), Bob Odenkirk ( Breaking bad ) i Kate Walsh ( Anatomía de Grey ), entre d’altres, també formen part del repartiment de Fargo, que igual que la pel·lícula pren el nom de la ciutat de Dakota del Nord a l’entorn de la qual té lloc l’acció. Adam Bernstein ( Breaking bad ) i Randall Einhorn ( The office ) es reparteixen la direcció dels episodis.

Simultàniament a l’estrena als EUA Fargo es podrà veure també al Canadà, a través de la versió local del canal FX. Dissabte s’estrenarà al Regne Unit de la mà de Channel 4 i l’1 de maig arribarà a Austràlia. De moment, cap cadena espanyola n’ha adquirit els drets.