LA TRIA 'TECH'
Mèdia 30/05/2015

Totes les novetats que Google ha presentat a la convenció I/O 2015

Mentre esperem que Apple presenti les seves novetats el dilluns 8 de juny, repassem les més destacades de Google

i
Albert Cuesta
3 min
Sundar Pichai, vicepresident de Google, inaugurant I/O 2015

CardedeuEn menys de dues setmanes haurem conegut els plans a curt termini de dos dels gegants del món digital. Dijous passat Google va inaugurar a San Francisco la seva convenció anual I/O per a desenvolupadors. Mentre esperem que el dilluns 8 de juny Apple faci el mateix –i al mateix recinte– amb l'edició 2015 de la seva WWDC, repassem les novetats més destacades de Google.

  1. Android M. Els creadors d'aplicacions i serveis han pogut veure com serà la pròxima versió d'Android, el sistema operatiu més popular del món. De moment es diu només 'M' (la versió actual, presentada fa un any, es va dir 'L' fins que va sortir al mercat amb el nom de Lollipop). Els desenvolupadors ja poden descarregar Android M per als dispositius existents de Google.
  2. Permisos d'aplicacions. A Android M l'usuari podrà –per fi!– escollir individualment els permisos de les aplicacions quan aquestes els demanin, sense haver d'acceptar la llista completa en el moment d'instal·lar-les.
  3. Més autonomia. Android M oferirà als creadors d'aplicacions una modalitat de 'migdiada' per estalviar bateria mentre el telèfon estigui immòbil.
  4. Connector USB C. Segons Google, 'aviat' hi haurà dispositius amb terminal USB C, el mateix que Apple ha adoptat en el nou portàtil MacPro i que transporta les dades, l'alimentació bidireccional i el senyal de vídeo en un únic connector reversible.
  5. Chrome Custom Tabs. Les aplicacions poden afegir a les pàgines web una capa de contingut amb botons i opcions de menú que difuminen la frontera actual entre apli i navegador.
  6. Mapes sense connexió. L'aplicació de mapes de Google permetrà fer cerques i ens indicarà com arribar a lloc encara que no tinguem cobertura de dades. Com els mapes de Nokia de tota la vida, vaja.
  7. Gestos a Android Wear. La variant d'Android per a dispositius electrònics que es porten posats, com els rellotges intel·ligents, permet ara desplaçar-se pel contingut amb moviments del canell i té una modalitat de baix consum per a les aplicacions que no apaguin la pantalla.
  8. Google Photos. Nova apli independent d'àlbum fotogràfic per a Android, iOS i web, amb capacitat d'emmagatzematge il·limitada per a fotos i vídeos al núvol de Google, en competència directa amb el terabyte que ja ofereix Flickr. Agrupa automàticament les imatges relacionades segons el lloc on es van captar o les persones que hi surten, i genera automàticament pel·lícules d'esdeveniments.
  9. Brillo. Una versió reduïda d'Android pensada per a objectes connectats. Arriba pocs dies després que Huawei anunciés LiteOS, que la firma xinesa qualifica del sistema operatiu més compacte, més ràpid i de menys consum en aquest segment. Amb Brillo arriba també Weave, un llenguatge per comunicar els dispositius de l'internet de les coses amb el núvol.
  10. Google Now on Tap. La inquietant aplicació d'alertes contextuals d'Android, que ja aprèn dels nostres hàbits i ens fa recomanacions segons el que tenim a l'agenda, serà encara més proactiva i també tindrà en compte el que estem veient en la pantalla. En la demostració, un xat de Viber on algú proposava anar a sopar obria la pàgina de reserves del restaurant a OpenTable.
  11. Android Pay. El moneder digital Google Wallet deixa pas a Android Pay, nova plataforma de pagaments amb el suport de Visa. Les transaccions es poden autoritzar amb el lector dactilar del mòbil. Com en el cas d'Apple Pay, de moment només estarà disponible als EUA.
  12. Realitat virtual. El visor de realitat virtual Google Cardboard tindrà també aplicació per a iPhone. El nou Jump és un suport amb 12 càmeres GoPro que facilita el rodatge de vídeos en 360 graus.
stats