Mèdia 25/07/2013

Google presenta la nova tauleta Nexus 7, "més portàtil i més còmoda"

La companyia també ha renovat el sistema operatiu Android amb el 4.3 Jelly Bean

Joan Callarissa
2 min
Hugo Barra, director de producte de Google, va explicar que la característica més potent de la nova Nexus 7 és la seva resolució de pantalla de 323 píxels per polzada.

BarcelonaLa presentació que ahir a la tarda va fer Google des de San Francisco va comptar amb poques sorpreses respecte a les novetats que s'havien anat filtrant al llarg del dia. Tot i això, les millores que ha afegit a la nova versió de la seva tauleta estrella, la Nexus 7, no són insubstancials perquè, com explicava Hugo Barra, director de producte a Google, la transformen en "més portàtil i més còmoda".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Confeccionada de nou per l'empresa Asus -com la versió que va presentar fa un any-, la companyia de Mountain View millora aspectes necessaris perquè segueixi sent un producte d'última generació. Sense trencar amb l'atractiu del preu, ja que continuarà sent més assequible que l'iPad Mini -el seu competidor directe-, comptarà amb una mida més petita que la seva predecessora i una resolució més gran.

Concretament, passa dels 216 píxels per polzada als 323, cosa que la situa en el primer lloc del mercat en la seva gamma -7 polzades-. És a dir, augmenta els 1.280x800 píxels que tenia i arriba als 1.920x1.200. Les mides s'han reduït només pel que fa al gruix. Les dimensions de la nova Nexus 7 són de 114 x 200 x 8,65 mm en el model actual, gairebé 2 mil·límetres més prima que l'anterior versió, de 10,45. El pes també baixa: de 340 grams passa a 290.

El vídeo, el contingut estrella

Amb aquests avenços, la tauleta s'acosta més al terreny del vídeo. Els vídeos es podran visualitzar amb més detall -i també sentir-se millor-. Segons la companyia, la nova versió del giny amplia en un 30% la gamma de colors que oferia el seu model anterior. En matèria d'imatge, també s'afegeix el panell IPS que han elegit, que permet veure correctament la pantalla en un angle de 178 graus i amb uns nivells de brillantor de 300 nits.

L'actualització del model de tauleta suposa una posada al dia de l'aparell sense trencar amb un dels seus principals ganxos, el preu. El model de 16 GB estarà disponible per 229 dòlars i el de 32 GB per 269 dòlars en versions wifi als Estats Units. Per 349 dòlars hi haurà als EUA un model LTE. Les noves versions de Nexus 7 estaran disponibles el 30 de juliol als EUA, i arribaran a Espanya setmanes més tard. A hores d'ara no hi ha una data concreta de llançament.

En la presentació els directius de la companyia del cercador també han donat a conèixer la nova versió del sistema operatiu Android, "el més gran del món", segons Sundar Pichai, vicepresident de Google. La versió Android 4.3 Jelly Bean afegeix controls parentals a la tauleta i les apps podran distingir quin contingut mostren depenent de qui ho utilitza.

A més, pel que fa a l'àmbit tècnic, Android 4.3 porta un suport per a OpenGL ES 3.0, que permetrà als desenvolupadors de jocs crear gràfics amb molta més definició. També tindrà Bluetooth Smart, que a grans trets permet comunicació Bluetooth amb un consum d'energia molt reduït.

stats