Mèdia 01/04/2021

El govern holandès permetrà a 3.500 fans assistir a Eurovisió

La decisió forma part d'una prova per intentar recuperar els esdeveniments massius

A.P.
2 min
Eurovisió estudia que el festival del 2021 sigui a porta tancada

L'organització d'Eurovisió ha rebut l'autorització del govern holandès per celebrar l'edició d'aquest any amb públic. Com a part d'una prova, el govern permetrà que 3.500 seguidors del certamen puguin veure en directe i presencialment el festival de la cançó, que se celebrarà a Rotterdam després que l'any passat se suspengués a causa de la pandèmia. Amb el topall d'assistents establert pel govern, l'estadi on tindrà lloc el festival, l'Ahoy Arena, estaria a la meitat de la seva capacitat màxima. Els assistents hauran de passar un test que certifiqui que no tenen covid.

Els responsables del festival, que cada any organitza la Unió Europea de Radiodifusió, han celebrat la decisió de l'executiu holandès i han assegurat que treballaran amb totes les opcions que tenen disponibles. A més, han detallat que els pròxims dies donaran més informació de quins protocols se seguiran si finalment la situació sanitària permet acollir públic presencial.

L'anunci del govern holandès està en línia amb algunes de les proves que s'estan fent al país per intentar recuperar els esdeveniments massius en el context del covid. Al març es va fer una primera prova pilot en què 1.500 persones van assistir a un festival de música a Amsterdam. Dissabte passat 5.000 espectadors van poder anar a veure en directe el partit que va enfrontar la selecció d'Holanda a la de Letònia. A Catalunya, el cap de setmana passat es va celebrar el primer concert multitudinari sense distància de seguretat: l'actuació de Love of Lesbian va reunir al Palau Sant Jordi 5.000 persones que, prèviament, havien passat un test d'antígens.

El festival d'Eurovisió se celebrarà el 22 de maig i els organitzadors treballen en quatre possibles escenaris, que van des de la possibilitat de fer el festival amb un estadi amb aforament complet fins a fer actuacions enregistrades i sense públic en directe.

stats