Mèdia 16/09/2021

El grup mediàtic francès Vivendi arriba a un acord amb Amber per comprar el seu 18% a Lagardère

El conglomerat és propietari d'editorials com Hachette i Larousse

ARA
2 min
Vincent Bollore, president de Vivendi

El grup de comunicació francès Vivendi ha arribat a un acord amb el fons d'inversió britànic Amber Capital per comprar-li la seva participació del 17,93% en el conglomerat Lagàrdere per 610 milions d'euros. L'objectiu és llançar una oferta pública d'adquisició (opa) després de finalitzar l'acord, segons ha informat la firma aquest dijous a través d'un comunicat. Lagardère és un conglomerat especialitzat en edició de llibres i és propietari d'editorials com Hachette, Larousse i de mitjans com Paris Match o la revista Elle. A Espanya, és propietari d'Alianza Editorial, Ediciones Salvat, Bruño i Anaya, entre altres segells editorials.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pel que fa a Vivendi i Amber Capital, tots dos estan aliats en l'operació per controlar Prisa, el principal grup de comunicació espanyol: el grup francès es va convertir el gener d'aquest any en el segon accionista principal de Prisa, just per darrere del fons d'inversió britànic que dirigeix Joseph Oughourlian. Vivendi manté també una guerra oberta amb la família Berlusconi pel control de Mediaset Italia, propietària del 50% de Mediaset España.

L'acord anunciat avui preveu que Vivendi pagui 24,10 euros per cadascuna dels més de 25,3 milions d'accions que ostenta el fons d'inversió Amber Capital a Lagardère, representatives del 17,93% del capital social i del 14,34% dels drets de vot.

En cas que es completi l'oferta, cosa que les dues firmes estimen que passarà a tot estirar el 15 de desembre del 2022, Vivendi passarà a ser l'amo del 45,1% del capital social de Lagardère i del 36,1% dels drets de vot totals. Com que aquest percentatge superarà la cota el 30% del capital social i dels drets de vot que marca la llei francesa, Vivendi haurà de presentar una opa per aconseguir la resta d'accions que no posseeix.

Vivendi ha alertat del llarg horitzó temporal necessari perquè es completi la transacció (desembre del 2022), perquè necessitarà el vistiplau dels reguladors de la competència francesos i europeus. En cas que l'acord no sigui aprovat, la compra de la participació d'Amber Capital "l'haurà de completar al mateix preu un tercer en lloc de Vivendi", segons ha avisat la companyia.

Després de l'anunci d'aquesta operació clau per al panorama mediàtic francès, les accions de Lagardère s'han disparat un 20% a la borsa francesa.

stats