Mèdia 08/08/2017

Els 'hackers' posen contra les cordes HBO i 'Joc de trons'

Un grup de pirates informàtics reclama un rescat milionari a la cadena a canvi de no fer públics els guions de 'Joc de trons' i els correus de directius del canal

Ara
2 min
Els 'hackers' posen contra les cordes la HBO i Joc de trons

BarcelonaUn grup de 'hackers', que actua sota el nom de Mr. Smith, ha publicat un vídeo en el qual exigeix a la HBO un rescat de diversos milions de dòlars a canvi de no filtrar les sèries i els documents de la cadena. Entre els arxius segrestats pels pirates hi ha cinc guions de 'Joc de trons', incloent-n'hi un d'un episodi pròxim, i correus electrònics de tot un mes de Leslie Cohen, vicepresidenta de la HBO per a programació cinematogràfica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena, que prèviament ja havia reconegut el robatori d'informació confidencial, ha informat que continua investigant i que està treballant amb la policia i experts en ciberseguretat. Assegura, però, que no creu que tot el seu sistema de correus electrònics estigui en perill.

En el vídeo de cinc minuts, dirigit al director executiu de la HBO, Richard Plepler, el col·lectiu Mr. Smith amenaça de divulgar més materials si la cadena no paga el rescat en el termini de tres dies. Per frenar les filtracions, els pirates informàtics exigeixen el seu "salari de sis mesos en 'bitcoins'", una suma que equivaldria, almenys, a sis milions de dòlars, segons especifiquen. Els 'hackers' asseguren que han trigat sis mesos a poder entrar dins la xarxa de la HBO. La seva principal amenaça és filtrar vídeos de sèries de la cadena que encara no s'han estrenat.

L'atac a la HBO recorda el que va patir Sony Pictures el 2014. En aquell moment, els pirates van publicar milers de correus electrònics, així com guions i dades econòmiques. Les autoritats nord-americanes van atribuir el robatori a un atac dirigit des de Corea del Nord i l'administració Obama va imposar sancions al país.

stats