cultura
Mèdia 25/05/2011

Hollywood 's'enfada i no respira' perquè volen copiar-li el rètol

Una iniciativa amb el suport del cineasta Peter Jackson vol col·locar el rètol "Wellywood" a l'aeroport neozelandès de Wellington. L'objectiu és promocionar la ciutat que ha produït pel·lícules guardonades com 'El senyor dels anells' i 'Avatar'. Empresaris de Hollywood amenacen de presentar una demanda per presumpte plagi

Redacció
2 min
Muntatge fotogràfic que corre per la xarxa

BarcelonaEl projecte per alçar el rètol “Wellywood” a l'aeroport neozelandès de Wellington ha molestat els empresaris de Hollywood, que han amenaçat d'interposar una demanda per presumpte plagi. LeRon Gubler, president de la Cambra de Comerç de Hollywood, ja ha expressat la seva oposició al projecte i ha advertit que “farà arribar l'assumpte als consultors legals de la Cambra".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El rètol, que fusiona els noms de 'Wellington' i 'Hollywood', pretén promoure la ciutat per la producció de pel·lícules com les guardonades El senyor dels anells i Avatar, o El Hòbbit, encara en rodatge.

L'aeroport internacional de Wellington té previst aixecar el rètol, que mesurarà 30 metres de llarg i 8 metres d'alt, el proper mes a la península de Miramar, a un punt ben visible per als visitants de la ciutat.

Segons informa EFE, Gubler ha demanat a les autoritats aeroportuàries que cooperin i reconeguin que la Cambra de Hollywood és la propietària dels drets del rètol, entre altres requisits, per seguir endavant amb el milionari projecte.

La idea de "Wellywood", que rep el suport del director local Peter Jackson, és qualificada pels seus detractors com a "xarona", "barroera", "ridícula" i "gens original" i rep la desaprovació del 68% dels residents de Wellington, que ja han sortit a protestar als carrers i han expressat el seu rebuig en diverses xarxes socials. De fet, per internet ja apareixen bromes sobre la iniciativa com el mot 'Smellywood' a Twitter, que fusiona 'smell' (olor) i 'Hollywood', o una paròdia a YouTube en què Adolf Hitler condemna el rètol.

La polèmica ha arribat a les altes esferes del Govern neozelandès i el primer ministre, John Key, va dir que, malgrat que respecta la decisió, "francament" no li agrada el cartell i prefereix que se n'aixequi un amb la inscripció "Wellington".

La ciutat acull actualment la producció de la pel·lícula El Hòbbit de Peter Jackson i, anteriorment, també s'hi va rodar la trilogia d'El senyor dels anells, Avatar i King Kong.

Malgrat l'aparent suport de Jackson al rètol, diversos artistes locals han expressat el seu rebuig i el comediant Raybon Kan va dir que aquesta iniciativa els farà semblar un Lord of the Cringer (El Senyor de la vergonya).

stats