Ràdio
Mèdia 14/07/2017

iCat torna a la FM el 6 de setembre

Ho farà amb nous programes temàtics i musicals entre les 10 i les 12 de la nit

àlex Gutiérrez
2 min
El grup Mishima en una actuació enregistrada en directe a iCat i emesa al programa  Cabaret elèctric .

BarcelonaL’exili digital ja té data de retorn. El 6 de setembre iCat recuperarà les emissions per a la FM, després de sis anys fent-ho exclusivament per internet. No es tracta només de tornar a obrir la finestra de les ones hertzianes per a la marca cultural de Catalunya Ràdio. El retrobament amb els transistors passa també per un reimpuls de l’emissora, amb l’estrena de nous programes, per bé que es mantenen els espais més significatius d’aquesta última etapa com a ràdio només 'online': 'Els experts', 'Independents', 'El celobert', 'Delicatessen' i 'Sona 9'.

“El repte no és menor, però l’escalf que durant els anys d’emissió exclusiva per internet han tingut els professionals d’iCat i l’obstinació dels agents culturals implicats perquè l’emissora tornés a la FM demostren que aquest és un projecte de país”, explica Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio.

Així, el programa despertador cultural ‘Els experts’, presentat per Albert Miralles i Roger Seró, començarà a les 7 del matí i passarà de dues a tres hores, amb la voluntat de tenir un magazín cultural que ocupi el ‘prime time’ radiofònic del matí. De les 10 del matí fins a les 7 del vespre, iCat es convertirà en una emissora musical, però que garantirà la promoció de la música del país. Així, una de cada tres cançons serà en català, i el 45% dels temes que es radiïn seran fets al país, al marge de la seva llengua d’expressió.

A les 7 de la tarda, tornaran els programes. Josep Martín conduirà el noticiari d’actualitat musical ‘Independents’, que donarà pas de 8 a 9 del vespre a ‘El celobert’, presentat per Lluís Gavaldà. Segueix, de 9 a 10 del vespre, el 'Delicatessen' d’Albert Puig. Les novetats de la graella, en els dies laborables, es trobaran a la franja de 10 a 12 de la nit, amb programes d’una hora especialitzats en alguna temàtica cultural –cinema, sèries, literatura, teatre– i espais musicals temàtics dedicats a estils com el jazz, el folk, la fusió i l’electrònica.

Dissabtes i diumenges amb els fills

El cap de setmana, l’emissora pren un caràcter més familiar. Així, incorpora un nou programa musical, 'iCatKids', dirigit al públic infantil i juvenil, tant dissabte com diumenge, de 9 a 10 del matí. L’objectiu és que fills i pares puguin escoltar la mateixa emissora, sigui esmorzant a casa o desplaçant-se pel territori. A partir de les 10 del matí, hi haurà també una selecció musical que durarà fins a les 8 del vespre, moment en què entrarà Miqui Puig, durant dues hores dissabte i dues diumenge, amb un programa que inclourà la música més ballable.

“El retorn d’iCat a la FM dona més sentit a tota l’aposta de l’emissora per ser present i esdevenir mitjà de referència de la majoria de concerts i festivals en directe arreu del país”, diu Gordillo. “Volem que iCat segueixi formant part d’aquest paisatge, i mantingui la complicitat amb el sector musical i cultural”.

El retorn a la FM no suposarà abandonar l’ADN digital de la marca. En aquest sentit, la web d’iCat millorarà les prestacions i es renovarà l’apli. “La FM no ha de restar sinó que ha de contribuir a impulsar el consum digital, ja sigui via web o amb l’aplicació”, conclou Gordillo.

stats