EL RADAR
Mèdia 05/12/2013

Intereconomía despatxa Pedrerol, que va denunciar que no cobrava

à.g./a.c.r.
2 min

Els membre de l'equip habitual del programa Punto pelota , a Intereconomía, capitanejats per Josep Pedrerol, van trobar-se ahir que no els deixaven entrar al seu lloc de treball. Es van assabentar així, d'aquesta peculiar manera, de la decisió dels responsables de la cadena de rellevar-los. Pedrerol havia especulat els últims dies, a través del seu compte de Twitter, amb la seva marxa del programa, ja que no cobra des de fa sis mesos. I havia anunciat que faria una roda de premsa per explicar la situació econòmica del programa -com que és una productora, ell avança diners al seu personal- i el futur de la seva implicació en el programa de tertúlia esportiva.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Al cap de pocs minuts, Intereconomía explicava en una nota que el periodista Carlos García Hirschfeld -el popular rostre d'Impacto TV - assumia des d'ahir mateix la direcció i la presentació del programa. "Salto a la pista, i mai més ben dit, amb la màxima il·lusió. Presentar Punto pelota és un repte i un privilegi. Intentarem respectar tot el que té de bo el programa, que és molt, i millorar en tot el que es pugui millorar", va declarar el nou conductor, segons recull la cadena. La nota d'Intereconomía no fa cap referència a Pedrerol, que fins avui havia convertit el programa en l'espai més vist de la cadena.

"Havíem de buscar una solució, perquè la casa no vol o no pot pagar", explicava a l'ARA Pedrerol, que volia tornar amb notari i policia a la cadena perquè es certifiqués que no poden treballar. Segons recordava, el contracte entre Intereconomía i la seva productora estableix que en cas de rescissió unilateral la indemnització ha de ser d'un milió i mig d'euros, que la cadena, que deu també mig any de nòmines a la seva plantilla, difícilment podrà assumir. Ahir a la tarda el portal El Economista recollia unes declaracions del presentador en què explicava que havia demanat "un crèdit personal per pagar a tots els treballadors del programa". "Demano a Julio Ariza [el president d'Intereconomía] que no m'arruïni", afegia.

Pedrerol seguirà presentant el programa de La Sexta Jugones , en el qual va debutar al setembre, i explica que tant ell com l'equip estan "tranquils".

Intereconomía arrossega problemes financers severs i fa dos mesos va anunciar que passava a dir-se Inter TV, un canvi que no s'ha consumat i que es va interpretar com l'intent de néixer amb una societat nova des de la qual es pogués operar més folgadament en l'àmbit financer.

stats