LA TRIA 'TECH'
Mèdia 14/02/2015

L'internet dels nadons: 14 dispositius connectats per a pares patidors

3 min
Mimo

Tots els pronòstics asseguren que el creixement de la xarxa es produirà sobretot en els objectes connectats. I si hi ha un segment domèstic que té garantit el mercat són els dispositius que faciliten als pares tenir cura dels seus fills, especialment els més petits. A continuació teniu una selecció d'andròmines que han sortit al mercat o s'han presentat fa poc, pensades per tranquil·litzar els pares primerencs i els patidors en general, mitjançant la possibilitat d'accés, consulta o control des d'una aplicació mòbil.

Per al cos. S'ha acabat estar pendent tota l'estona de si el nadó dorm de boca terrosa o cara amunt, i de destorbar-lo per prendre-li la temperatura per tal de saber si toca o no una dosi d'Apiretal. Ja hi ha sensors per vigilar la temperatura, la respiració i l'activitat de la criatura que transmeten les dades per Bluetooth a una estació base dins de l'habitació, connectada a la xarxa des d'on es pot consultar amb el telèfon. El Monbaby (169 $) i el Sensible Baby es posen a qualsevol pijama, mentre que el Mimo (199 $), amb forma de tortuga, necessita una samarreta pròpia. El TempTraq és un pedaç adhesiu que s'enganxa directament a la pell del nadó i proporciona al mòbil una lectura continuada de la seva temperatura durant 24 hores.

Per als peus. Dues variants dels dispositius anteriors són el peüc Owlet Smart Sock i la cinta per al turmell Sproutling, que monitoritzen la temperatura i l'activitat del nen que els porta posats en una de les seves extremitats inferiors.

Per vigilar a distància. Per als pares que no en tinguin prou amb rebre dades de la criatura i prefereixin escoltar-la i fins i tot veure-la, els intercomunicadors de tota la vida ja tenen versió digital. El Listnr és capaç de canviar el color de les bombetes connectades Hue de Philips segons l'activitat de l'infant. El Withings Home porta càmera de vídeo en alta resolució amb seguiment de moviment, llum nocturna i detecció del plor. I la finlandesa Onni Smart Care registra la temperatura ambient de l'habitació i permet reproduir a distància música i altres sons per calmar el nadó.

Per a la boca. La Milk Nanny ve a ser la nespresso dels nadons: escanejant amb el mòbil el codi de barres del pot de llet infantil, l'aparell es configura per al temps i la temperatura òptimes de preparació. I quan arriba el moment de donar-li el biberó al nen, la funda Baby Glgl evita els còlics detectant la inclinació i avisant-nos si li estem donant aire. I després de menjar i fer el rotet, a fer nones amb el xumet Pacif-i, que detecta la temperatura de l'infant i la transmet al móbil dels pares.

Per a pares despistats. El braçalet iSwimband (80 $) fa sonar una alarma al mòbil del cuidador quan porta uns segons submergit en aigua, sigui la de la banyera o la d'una piscina. I el SmartClip d'Intel, posat a les corretges de la cadireta infantil del cotxe, vigila la temperatura interior del vehicle per tal d'evitar que sigui excessiva i, a més, avisa al progenitor si el seu mòbil s'allunya més del compte del clip, no fos cas que us deixéssiu la criatura oblidada a dins del cotxe.

stats