Mèdia 09/11/2016

Les inversions de Ship2B i el suport de Jubert Figueras, premis de l’ARA

S’emporten els guardons Ignasi Pujol i Tatiana Sisquella, respectivament

Joan Callarissa
3 min
Els guardonats, amb el president Puigdemont, Esther Vera, i Antoni Bassas

BarcelonaEl diari ARA ha lliurat aquest dimecres al vespre al Palau de la Música de Barcelona el premi Ignasi Pujol al foment de l’emprenedoria i el premi Tatiana Sisquella a la contribució social. El guardó que porta el nom d’Ignasi Pujol se l’ha emportat enguany Ship2B, una empresa dedicada a promocionar l’emprenedoria social a través d’invertir en projectes empresarials innovadors que tinguin un impacte social positiu. Per exemple, en la seva cartera de start-ups, Ship2B ha inclòs enguany un projecte de realitat virtual que vol ajudar a curar fòbies i una apli per combatre el bullying.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tal com va explicar a l’ARA Clara Navarro, directora de l’àrea d’innovació, “Ship2B neix de la voluntat dels seus tres fundadors de millorar la societat”. “Pensem -va afegir- que podem fer-ho donant suport a empreses que tinguin un doble objectiu: social i econòmic. Rendibles i amb un impacte social”. Maite Fibla, de l’àrea d’acceleració, va assenyalar que “en paral·lel” també tenen “projectes d’acceleració impulsats per grans empreses que estableixen aliances estratègiques amb les start-ups ” que ells seleccionen a partir del seu doble criteri ètic i econòmic. De cara al futur, Navarro va anunciar que l’objectiu de Ship2B és ser presents “en més sectors”, “invertir en més projectes” i “aprofundir en l’expansió territorial per fer el salt internacional d’aquí dos anys”.

El premi Ignasi Pujol -que homenatja el company de la secció d’Economia de l’ARA que va morir el gener del 2014 als 32 anys- l’atorga un jurat presidit per Xavi Pujol, germà de l’Ignasi, i que té com a secretari Salvador Garcia Ruiz, conseller delegat de l’ARA. Ells i els vocals escullen una de les propostes que els lectors fan arribar a l’ARA. Els quatre vocals del jurat són Àlex Font, cap d’Economia de l’ARA; l’advocat Heribert Padrol; Josep Sanfeliu, cofundador del fons de capital risc Ysios Capital, i Esther Vera, directora de l’ARA.

El premi Tatiana Sisquella, que també compleix el tercer any aquest 2016, se l’ha emportat la Fundació Jubert Figueras. Aquesta entitat sense ànim de lucre es dedica, entre altres propòsits, a proporcionar un espai digne a les persones que tenen algun familiar ingressat a l’hospital en una població que no és la seva, un lloc on puguin descansar. L’entitat es fixa principalment en les famílies menys afavorides econòmicament.

A més a més, la fundació també té altres programes d’ajuda en aquest àmbit. D’una banda, té un programa de voluntaris per acompanyar i ajudar les persones en la situació descrita. De l’altra, té un programa amb famílies que obren les portes de casa seva i ofereixen una habitació a un malalt de fora de la ciutat i al seu cuidador perquè s’hi puguin estar si van al metge a fer-se un control o a rebre una segona opinió.

En paraules de Paola Jubert, metge de professió i directora de la fundació, “Barcelona acull moltes famílies que vénen de fora per tractar els malalts que no es poden tractar als seus hospitals”. Una realitat que fa que “les famílies es quedin molt penjades” quan tenen algú ingressat. Com a exemple, Jubert va explicar a l’ARA que recentment havien donat “allotjament a una família de Girona que feia tres dies que dormia en un cotxe”. “Això és el que volem evitar”, resumia.

El jurat que atorga aquest premi, dedicat a la periodista i presentadora Tatiana Sisquella -articulista de contraportada de l’ARA que ens va deixar als 35 anys el febrer del 2014-, està presidit pel periodista Joan Maria Pou, que va ser la seva parella, i té com a secretària Esther Vera. Els vocals són Albert Om, la cap de societat de l’ARA, Elena Freixa, i el director fundador del diari, Carles Capdevila.

stats