Mèdia 17/10/2014

Jane Campion filmarà una segona temporada de ‘Top of the lake’

1 min

BarcelonaLa sèrie Top of the lake tindrà una segona temporada, segons van confirmar dimecres els seus productors. Els guionistes originals (Jane Campion i Gerard Lee) ja estan treballant-hi. Campion, que va dirigir tres dels sis episodis de la primera tanda de capítols, es tornarà a posar al darrere de la càmera. Va ser la primera feina televisiva de la prestigiosa directora neozelandesa des de An angel at my table, del 1990.

Protagonitzada per Elisabeth Moss (la Peggy de Mad men ), la primera temporada de Top of the lak e va ser una de les revelacions del curs. Seguia la història de la desaparició d’una nena embarassada de 12 anys. El cas servia per mostrar la cruesa d’una comunitat rural a Nova Zelanda on la bellesa abassegadora dels paisatges contrastava amb la brutalitat de la corrupció moral que niava en alguns dels personatges. La seva continuïtat era una incògnita, ja que es va vendre com a una minisèrie en què el cas quedava resolt i totes les trames concloïen.

Aquesta ficció de clima opressiu va guanyar un Emmy per la seva cinematografia i Elisabeth Moss es va endur un Globus d’Or com a millor actriu de minisèrie o telefilm.

D’altra banda, la productora See Saw, responsable de Top of the lake, prepara també una altra sèrie adreçada a un públic similar. Es tracta de Codes of conduct, que dirigirà Steve McQueen, responsable de pel·lícules com Hunger, Shame i 12 años de esclavitud (film pel qual va guanyar un Oscar). La sèrie estarà protagonitzada per Devon Terrell, un actor debutant, i explicarà l’experiència d’un jove negre que intenta fer-se pas entre l’aristocràcia de Nova York.

stats