Mèdia 14/03/2016

Jesús Cintora torna a Cuatro amb un programa a peu de carrer

Conduirà un espai de reportatges amb opinions d'experts i ciutadans anònim

Núria Juanico
2 min
Jesús Cintora torna a Cuatro amb un programa a peu de carrer

BarcelonaOnze mesos després de ser destituït com a presentador de Las mañanas de Cuatro, Jesús Cintora torna a la cadena de Mediaset amb un nou programa d’actualitat. Cintora a pie de calle substituirà Un príncipe para tres princesas i s’estrena avui (22.30 h). Coproduït per Mediaset i Cuarzo TV, aquest nou espai setmanal inclourà periodisme d’investigació, entrevistes, debats i participació dels espectadors per “buscar respostes a les preguntes que més inquieten els ciutadans”, segons explica la cadena.

Cada entrega, de 80 minuts de durada, se centrarà en un assumpte d’interès polític, econòmic o social que Cintora abordarà a peu de carrer. A partir d’una pregunta plantejada a l’inici de cada programa, el periodista recollirà els punts de vista de diverses personalitats relacionades amb els fets. Les declaracions de les parts implicades i les opinions de persones anònimes es combinaran amb els mediàtics per traçar una panoràmica sobre cada situació. “Portarem gent coneguda de la televisió perquè tinguin contacte amb els ciutadans. Ells pregunten i el rostre conegut respon”, explica Cintora, que subratlla que al programa hi apareixeran personalitats “del món de l’economia, els tribunals, el periodisme i la política”.

Gravat íntegrament en espais exteriors, Cintora a pie de calle trepitjarà Madrid, Palma de Mallorca i Elx, entre altres ciutats. Els deures extraescolars, el cas Nóos, la feina del futur o les pensions són alguns dels temes que es tractaran al llarg dels vuit episodis de l’espai. La primera entrega del nou format es titula Vivir en negro i girarà al voltant de l’economia submergida a Espanya. El periodista viatjarà fins a Alacant, on entrarà en alguns tallers de sabates clandestins impulsats per empresaris que paguen en negre els treballadors. El programa també es traslladarà a Suïssa per analitzar aquest paradís fiscal. L’economista Gonzalo Bernardos, l’inspector d’Hisenda Raúl Burillos, el portaveu de Facua, Rubén Sánchez, i l’inspector de policia José María Benito són algunes de les veus que intervindran en el capítol.

Cintora va ser destituït del capdavant de Las mañanas de Cuatro a finals de març de l’any passat. El seu cessament va rebre una allau de crítiques perquè va ser interpretat com el resultat de pressions del govern espanyol contra el periodista, que freqüentment portava representants de Podem al plató. Malgrat la destitució, Cintora ha mantingut tot aquest temps una relació contractual amb Mediaset.

stats