Mèdia 15/06/2014

Joel Joan treu la seva pitjor cara a ‘El crac’

TV3 estrenarà a la tardor aquesta sèrie d’humor “cruel” en què l’actor s’interpreta a ell mateix

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaA Plats bruts i a Porca Misèria Joel Joan ja havia fet de protagonista, de guionista i de director. Ara ha anat un pas més enllà, i en el seu nou projecte televisiu sumarà a aquestes tres facetes una de nova: la de personatge de ficció. L’actor va començar a rodar a finals d’abril El crac, una nova sèrie que arribarà al prime time de TV3 aquesta tardor i en la qual s’interpreta a ell mateix. És a dir, el seu personatge es dirà Joel Joan i, segons ha explicat a l’ARA, la seva trajectòria professional serà la que ell ha seguit en la realitat: “Jo sóc jo, he fet Plats bruts i Porca Misèria ”. En canvi, avança que la seva “vida privada” serà “inventada”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De totes maneres, Joan deixa clar que la sèrie està molt lluny de ser un autohomenatge, i que, malgrat que el to és humorístic, l’autoretrat que es fa és d’allò més cruel: “Trec el pitjor de mi mateix, la meva part més mesquina, immadura i impresentable, que la tinc, com tothom sap. La paròdia que faig de mi mateix és descarnada. Esquartero el personatge, en faig sushi, me’l menjo amb patates. El destrosso per al gaudi de tots vosaltres”, assegura.

Aquest personatge, que “no es farà estimar”, és El crac que, irònicament, dóna nom a la producció. El seu objectiu és convertir-se en el protagonista de la “megaproducció” catalana Moragues, el gran general. “L’equip de la pel·lícula té el drama que s’han quedat sense protagonista, que havia de ser el Daniel Brühl, com a totes les pel·lis catalanes. Ningú més pot fer el paper i s’han de menjar el Joel Joan”, explica.

Roger Coma és Roger Coma

Joel Joan serà el protagonista d’ El crac, però no serà l’únic actor que s’interpretarà a ell mateix: Roger Coma també hi participarà fent de Roger Coma. “Fa una paròdia de la seva imatge pública, aquest gendre ideal de totes les mares de Catalunya, un bon jan universal”, explica el creador de la sèrie, que li agraeix la predisposició. “La decisió d’enfotre-me’n de mi mateix l’he pres jo, però ell també hi ha accedit d’una manera brillant i que m’emociona”, afirma.

També formen part del repartiment d’ El crac Sara Espígul (la dona del Joel Joan fictici), Miki Esparbé (el director de Moragues, el gran general ), Assumpta Serna (la productora) i Diana Gómez (una actriu catalana de prestigi internacional). A ells s’hi sumaran altres personatges coneguts que faran cameos en què s’interpretaran a ells mateixos, com ara Xavier Sardà, David Janer, Bibiana Ballbè, Jaume Balagueró, Ramon Pellicer, Helena Garcia Melero i Empar Moliner. “Tampoc queden gaire bé. Aquí tothom juga a la mateixa lliga”, adverteix Joan.

La sèrie, que tindrà 12 capítols de 45 minuts, ha estat escrita i dirigida per Joel Joan i Hèctor Claramunt, que salta per primer cop del teatre a la pantalla. El codirector és una mica més benèvol amb el protagonista: “Partim de coses seves que hem potenciat i portat més lluny del que ell les portaria a la vida real. El Joel no és així, però podria ser-ho”, explica en declaracions a TV3. Segons ell, “la gràcia” d’ El crac seria “que tothom s’hi reconegués una mica”. “Tots tenim un petit nen malcriat a dins que amb els anys aprenem a dissimular i a controlar. Però el Joel no tant, i fa gràcia poder-se’n riure perquè alhora ens riem de nosaltres mateixos”, reflexiona.

stats