'Jupiter's legacy', el fracàs que li ha costat a Netflix 200 milions de dòlars

La plataforma ha cancel·lat la sèrie un mes després de la seva estrena

A.P.
2 min
Una escena de 'Jupiter's legacy'

BarcelonaUn mes després de la seva estrena, Netflix ha decidit no continuar amb Jupiter's legacy, la sèrie de superherois basada en la saga de novel·les gràfiques de Mark Millar i Frank Quitely. La cancel·lació ha agafat per sorpresa els seguidors de la ficció, ja que, d'entrada, el pla era que la sèrie continués amb més temporades, i la primera entrega acaba amb un cliffhanger pel qual finalment no hi haurà resolució. Fonts properes a la producció han assegurat a The Hollywood reporter que la plataforma es va gastar 200 milions de dòlars en el rodatge de la sèrie, així que la decisió de no continuar-la suposa un greu contratemps per a la plataforma.

Com és habitual, el servei de streaming no ha compartit dades del nombre de visionats de la sèrie, però les crítiques de la ficció han sigut gairebé unànimament negatives. Tot i que Netflix ha evitat utilitzar la paraula cancel·lada, The Hollywood reporter avança que el repartiment –encapçalat per Josh Duhamel, Leslie Bibb i Ben Daniels– ha estat alliberat dels seus compromisos laborals amb la plataforma. Jupiter's legacy seguia la història dels primers superherois del món, que reben els seus poders en la dècada de 1930. Els seus fills lluiten per estar a l'altura del llegat dels seus pares.

Curiosament, Mark Millar ha explicat que segueix vinculat a Netflix –va vendre la seva companyia Millarworld a la plataforma l'any 2017– i que prepara una nova sèrie que funcionarà com una espècie de spin-off de Jupiter's Legacy. Es tracta de Supercrooks, que té lloc en el mateix univers però que se centra en un grup de malvats que preparen un gran atracament. La sèrie de ficció anirà emparellada amb una d'animació basada en el mateix material.

Tot i que en els últims anys Netflix ha començat a cancel·lar algunes de les seves sèries –fins fa poc no era una pràctica habitual–, normalment se sol esperar fins que porten un parell de temporades en funcionament. En el cas de Jupiter's legacy, la plataforma ha sigut molt més expeditiva.

stats