L'ARA, nominat als premis Laus per l'interactiu 'Infertilitat, l'altra cara de la maternitat'

El reportatge recupera les històries de dones i parelles que han tingut dificultats per concebre

ARA
2 min
Una imatge de 'Infertilitat: l'altra cara de la maternitat'

BarcelonaEl diari ARA ha estat nominat als premis Laus de disseny 2021 per la peça Infertilitat, l'altra cara de la maternitat en la categoria de millor website. El premis de disseny estan considerats els més importants de Catalunya i d'Espanya i també compten amb prestigi a escala internacional. Aquesta nominació significa que el rotatiu passa a la següent fase dels guardons, en què entre els nominats per aquesta categoria es lliuraran les medalles d'or, plata i bronze. L'ARA ja ha guanyat tres Laus en anteriors edicions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Infertilitat: l'altra cara de la maternitat és un reportatge que recupera les històries de diverses dones i parelles que han experimentat dificultats per concebre. L'autoria de l'interactiu, publicat el 7 de febrer del 2020, és de Lara Bonilla (text), Francesc Melcion i Sara Cabarrocas (fotografia), Ricard Marfà (direcció d'art i disseny) i Idoia Longan, Jordi Guilleumas i Marc Funollet (programació).

Els premis Laus estan organitzats per l'Associació de Dissenyadors Gràfics i Directors d'Art de l'associació privada Foment de les Arts i del Disseny i daten del 1961. Cada any els premis Laus reconeixen els millors projectes en més de 50 apartats de cinc categories: disseny gràfic, digital, publicitat, audiovisual i estudiants. Els Laus, segons expliquen des de l'organització, promouen el disseny, projecten la seva importància cultural i econòmica per a la societat, i donen suport a l’entorn professional.

L'interactiu Infertilitat: l'altra cara de la maternitat ja va ser nominat recentment a uns altres premis. A l'abril va ser nominada en la categoria d'innovació als premis European Press, que reconeixen cada any els millors treballs periodístics fets en 47 països europeus. Aquests guardons són una iniciativa de set organitzacions europees amb estrets vincles amb el sector de la informació, com ara The Guardian Foundation, The Politikien Foundation o The Thomson Reuters Foundation. Els guanyadors es donaran a conèixer el 3 de juny en una cerimònia virtual i el lliurament de premis serà aquest mes de setembre a Berlín.

stats