LA TRIA 'TECH'
Mèdia 15/09/2013

10 coses que podeu fer amb el vostre 'smartphone' vell

Aquí teniu algunes idees per aprofitar els 'smartphones' que ja no feu servir

i
Albert Cuesta
3 min

D'acord, no us heu pogut resistir a canviar de telèfon mòbil –i després diran que si l'obsolescència programada i tot plegat–. I el que teníeu fins ara ja no el volen ni els vostres fills. Però potser no cal deixar-lo al fons d'un calaix. Aquí teniu algunes idees per aprofitar els 'smartphones' que ja no feu servir.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. Telèfon d'emergència. Encara que hagueu posat la vostra targeta SIM a l'aparell nou, el vell us pot treure d'un mal pas. Qualsevol telèfon mòbil pot fer trucades d'emergència mentre tingui cobertura d'alguna operadora, encara que no sigui la seva, i fins i tot sense targeta. Deixeu el mòbil vell a la guantera del cotxe, acompanyat, això sí, d'un carregador per endollar-lo a l'encenedor del vehicle.

2. Navegador GPS. En moltes aplicacions mòbils de càlcul de rutes, com CoPilot o Here Maps, es poden descarregar els mapes al telèfon per poder funcionar en absència de cobertura. Feu servir el telèfon antic per substituir el GPS autònom i estalviareu bateria del nou.

3. Llibre electrònic. A més de dispositius lectors de tinta electrònica, les grans llibreries disposen d'aplicacions de lectura per a la majoria dels sistemes operatius mòbils. Si l''smartphone' que heu descartat es pot connectar a xarxes wifi, podreu accedir amb ell als vostres llibres digitals, per continuar llegint allà on ho havíeu deixat.

4. Despertador. L'aplicació de rellotge incorporada en tots els telèfons inclou una funció d'alarma. Amb l'aplicació adient la pantalla es pot transformar en rellotge, i activant el mode avió el podreu tenir tranquil·lament a la tauleta de nit sense patir per les radiacions mentre dormiu. Les versions més recents d'Android i Windows Phone mostren l'hora en pantalla amb l'aparell apagat (funcions Daydream i Glance, respectivament), però estem parlant de reciclar 'smartphones' antics, així que us caldrà una aplicació com Alarm Clock Xtreme o similar.

5. Punt mòbil d'accés a internet. La majoria dels 'smartphones' poden compartir mitjançant wifi la connexió mòbil a internet de l'operadora de telefonia. Quan sortiu de viatge amb la família o els amics, emporteu-vos un 'smartphone' vell, compreu-li una targeta SIM de prepagament al lloc on aneu, i configureu-lo per accedir-hi des dels mòbils de tots vosaltres. Si el telèfon és un Symbian vell, probablement hi podeu instal·lar JoikuSpot Premium.

6. Reproductor MP3 portàtil. Per escoltar música no calen grans prestacions ni cap connexió. Carregant la vostra discoteca digital en un telèfon antic podreu gaudir-ne sense consumir bateria de l'actual, i escoltar-la a l'equip de música del lloc on aneu si heu tingut la precaució de portar també un cable de connexió.

7. Marc fotogràfic digital. Per poc gran que sigui la pantalla del vostre 'smartphone' vell, sempre el podeu posar sobre un suport de sobretaula i aprofitar-lo amb una aplicació (per exemple, Photo Slides per a Android) fent que vagi passant les vostres fotos preferides. I encara millor si és una tauleta, esclar.

8. Servidor multimèdia domèstic. Amb aplicacions com Twonky Mobile i XBMC podeu posar la música, les fotos i els vídeos al telèfon vell i accedir-hi des d'altres dispositius connectats a la mateixa xarxa wifi (televisors, consoles de videojocs, altres 'smartphones') sempre que siguin compatibles amb el sistema DLNA.

9. Càmera de videovigilància. Amb l'aplicació Web of Cam podeu veure en una pàgina web la imatge que capta la càmara del telèfon. Us caldrà un suport per penjar-lo a la paret (en podeu adaptar un de cotxe) i fer-hi arribar corrent per endollar l'alimentador. Podeu connectar el mòbil a la wifi de casa o –si no voleu arriscar-vos que se'n vagi la llum del router– posar-hi una targeta SIM d'internet mòbil. Una altra possibilitat per a inspeccions remotes ocasionals és instal·lar-hi Skype, obrir un compte específic per al telèfon i configurar l'aplicació de manera que respongui automàticament i exclusivament a les videotrucades rebudes des del vostre compte personal, i trucar-hi quan vulgueu veure què passa a casa.

10. Martell. Heu de clavar un clau i el vostre cunyat no us ha tornat la caixa d'eines? Fa uns mesos, algú va demostrar que el Nokia Lumia 900 no només no es ratlla quan intentes perforar-lo, sinó que també és prou resistent per fer-lo servir de martell (vídeo). Aviat va ser emulat (vídeo) pel propietari d'un model amb Android, l'Oppo Finder, i a YouTube trobareu altres casos de maltractaments telefònics extrems.

stats