Mèdia 22/11/2015

L’acomiadament de Cristina Puig de TVE és declarat “improcedent”

1 min
L’acomiadament de Cristina Puig de TVE és declarat “improcedent”

Ella mateixa ho ha explicat a Twitter. L’acomiadament de Cristina Puig de TVE ha sigut declarat “improcedent” per la justícia, que ha donat la raó a la periodista, que va defensar-se públicament de les acusacions de l’ens públic espanyol quan la van fer fora al gener. La pública l’acusava de “vetar” entrevistats i “menysprear” l’equip tècnic que conforma El debat de La 1. Per aquests motius, el president de la corporació, José Antonio Sánchez, va argumentar que l’acomiadament era una qüestió “disciplinària”, cosa que ella sempre va qualificar de “mentida”.

“No estic d’acord ni amb les causes ni amb les formes del meu acomiadament”, explicava Puig aleshores a l’ARA. “L’empresa té tota la potestat de fer-me fora -afirmava-, però aquests motius que esgrimeix no són certs. He tingut molts desacords per les ingerències que patíem, però les queixes s’han quedat sempre als despatxos i ben poques vegades es pot haver inferit la meva ideologia en el debat. I, en tot cas, mai m’havien expedientat ni havien avisat que em despatxarien”. Puig relacionava la seva precipitada sortida amb l’arribada d’Eladio Jareño -excap de gabinet d’Alícia Sánchez-Camacho- com a director de TVE a Catalunya.

La batalla entre la periodista i TVE ha acabat amb una sentència judicial que corrobora les tesis d’ella. “Improcedent. El jutge m’ha donat la raó. TVE no ha provat res d’allò de què va acusar-me a la carta d’acomiadament. Van mentir”, escrivia a Twitter divendres, gairebé un any després dels fets. Puig formava part de la plantilla d’indefinits de TVE. J.C.

stats