Televisió
Mèdia 28/11/2011

L'Ajuntament de l'Hospitalet tanca la televisió i la ràdio municipals

S'aprovarà aquest dilluns a la tarda, tot i que els treballadors encara no n'han rebut la confirmació oficial

Ara
2 min
La seu de la televisió de l'Hospitalet. Foto: ACN

BarcelonaLa televisió i la ràdio públiques de l'Hospitalet de Llobregat tancaran durant l'any 2012. Ho ha decidit l'Ajuntament de la població, segons recullen alguns mitjans com l'Agència Catalana de Notícies (ACN) o el diari El País. Tot i així, els treballadors encara no n'han estat informats oficialment, segons ha explicat a l'ARA Aurora Anton, presentadora de l'edició de cap de setmana de l'informatiu de la televisió local.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"No ens ho han comunicat encara, però crec que per respecte a la nostra feina ho haurien d'haver fet", lamenta Anton, que assegura que, fins ara, tot i que el tancament dels mitjans municipals "s'havia plantejat", la majoria dels treballadors "no s'ho acabaven de creure". "No té gaire sentit: tant els que governen com els que no, estaven molt satisfets amb la nostra feina", destaca, i recorda que els mitjans de l'Hospitalet conformen "un espai mediàtic amb certa repercussió".

Malgrat que els treballadors no n'estan encara al corrent, segons l'ACN el consell d'administració de La Farga –l'empresa municipal que gestiona els mitjans públics locals– decidirà en la seva reunió d'aquest dilluns a la tarda el futur dels dos mitjans, i la proposta oficial és, segons fonts municipals, el tancament. Això suposaria l'acomiadament d'una setantena de treballadors –30 de la ràdio, fundada el 1992, i 40 de la televisió, nascuda el 2000–. L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, compareixerà després d'aquesta reunió per explicar els acords a què s'hagi arribat.

Els dubtes sobre la continuïtat dels mitjans de l'Hospitalet, la segona ciutat més poblada de Catalunya, van començar fa unes setmanes, quan l'Ajuntament ja va advertir que el pressupost municipal per al 2012 impediria la renovació de la concessió de la gestió de la televisió i la ràdio municipals, que venç el 31 de desembre, en les mateixes condicions que fins ara. Arran d'això, els treballadors van crear la plataforma Salvem TV L'H i van iniciar una campanya per aconseguir que es garantís la continuïtat dels mitjans.

stats