Mèdia 15/09/2021

Un 'late night' entre la realitat i la ficció

Oriol Parreño presenta 'Fake night', programa que fa comèdia sobre les dificultats de fer televisió

3 min
Oriol Parreño a 'Fake night'

BarcelonaFer història als mitjans no és una tasca fàcil, però és el que vol aconseguir Oriol Parreño, el presentador d'un late night que s'ha proposat marcar un abans i un després en l'art de les entrevistes televisives. Aquest és el punt de partida de Fake night, el nou espai de TV3 que a partir d'aquest dijous acompanyarà el Polònia i que juga a confondre realitat i ficció fent metatelevisió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"És un format que té gairebé un 60% de ficció. Hi ha la part d'entrevista que, tot i que el meu alter ego se la imagina, sí que fem preguntes", explica Oriol Parreño, que ja va protagonitzar a TV3 Tot anirà bé, una ficció sobre un còmic i guionista amb qui compartia nom i obsessions. "Volíem jugar una miqueta amb tota la bogeria que suposa preparar un programa de televisió i el rotllo hilarant que té aquest presentador", detalla el protagonista sobre el nou programa, que té entre els seus referents la comèdia The Office. "La idea de mostrar una oficina molt boja m'agradava molt, perquè a la televisió, en el fons, tots estem una mica bojos. Volia transmetre que som una mica insuportables", admet Parreño. Pau Escribano, director de Fake night, assegura que es tracta d'un programa difícil d'explicar però que "no és complicat d'entendre quan es veu".

Per a Cristian Trepat, cap d'Entreteniment i Actualitat de TV3, Fake night té la virtut de subvertir el gènere de l'entrevista. “Ens va cridar l’atenció que era una proposta diferent, innovadora i molt arriscada. Es veuen moltes entrevistes a la televisió pública, és un gènere que tenim molt per la mà, però sempre des de l’ortodòxia més clàssica, i quan va venir la gent de Brutal Media ens va agradar la idea de subvertir el gènere, de girar i canviar-lo”, explica. Parreño detalla que el tipus d'humor que practica Fake night no és gaire habitual trobar-lo a TV3: "És un pèl diferent perquè treballa més les emocions, més en la línia de Woody Allen. Ara que està tan de moda parlar de les ansietats, i això de voler fer coses i no saber com fer-les... tot això és aquí".

Ventall de famosos

En els sis episodis que tindrà el programa, l'espectador podrà veure una gran col·lecció de famosos. Alguns seran els entrevistats i, altres hi faran cameos. En la banda dels entrevistats hi ha Santi Millán, protagonista de la primera entrega; sor Lucía Caram; Jorge Cadaval; Josep Cuní; Sergi López, i Martina Klein. La nòmina de les cares populars que passaran pel programa, en molts casos interpretant versions ficcionades d'ells mateixos, és encara més llarga: hi ha des d'Antoni Bassas fins a Patry Jordan, passant per Pilarín Bayés o José Corbacho.

“No sé si són les millors entrevistes de la història de la televisió, però hem aconseguit que es vegi una versió diferent de cada un dels entrevistats. Portar-los a unes localitzacions diferents crea també un altre univers de preguntes, i es podran veure uns convidats que parlen d’ells i de com han arribat on són, de les seves trajectòries, que és el fet més interessant", assegura Parreño. D'aquesta manera, el programa ha portat sor Lucía Caram a un karaoke o Josep Cuní a una peixateria, per exemple. El presentador assegura que un dels convidats que potser sorprendrà més els espectadors és Jorge Cadaval, de Los Morancos, a qui Parreño va dirigir a El paisano, la versió d'El foraster de La 1. "Vam crear una molt bona relació i jo volia ensenyar un altre Jorge Cadaval, perquè tothom està acostumat a Los Morancos. Aquí es veurà una versió més pausada, i jo crec que és una bellíssima persona", explica.

stats