Mèdia 30/07/2019

Laura Rosel fitxa per Catalunya Ràdio per copresentar el 'Catalunya vespre'

Assumirà la franja de reflexió entre les 22 i les 23 h, després de l'hora més informativa amb Kílian Sebrià

àlex Gutiérrez
3 min
Laura Rosel fitxa per Catalunya Ràdio

BarcelonaLa periodista Laura Rosel s'incorpora a Catalunya Ràdio i assumirà al setembre la segona hora del 'Catalunya vespre', l'informatiu nocturn que l'emissora pública emet entre les 9 i les 11, segons ha pogut saber en exclusiva l'ARA. Kílian Sebrià seguirà com a director d'aquest programa i encarregat de la primera hora, centrada en el resum de l'actualitat de la jornada. Rosel, per contra, serà l'editora i conductora de la segona part, dedicada a la reflexió i l'anàlisi.

La idea rere aquest fitxatge és rejovenir un format insígnia de l'emissora, pioner a l'hora d'adoptar el gènere d'informatiu d'autor. Rosel incorporarà col·laboradors i experts que no formin part del circuit habitual i ajudin a visualitzar la intenció de la direcció de l'emissora per ser més competitiva entre l'audiència més jove. A més, el programa experimentarà un 'lífting' en forma de noves sintonies i imatge. El fitxatge es debatrà aquest dimecres al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i és previsible que s'aprovi.

Rosel haurà de competir, pel que fa a RAC1, contra la mitja hora final del programa 'No ho sé', d'Agnès Marquès, i la mitja hora inicial de l'esportiu 'Tu diràs'. En l'últim EGM, el 'Catalunya vespre' va marcar 64.000 oients: eren 3.000 més que l'any anterior i 18.000 més que el 2017, quan va estrenar el seu actual horari. Anteriorment, durava una hora més –de 7 a 10 del vespre–, la qual cosa el beneficiava a les audiències: en el moment d'acomiadar-se va situar-se en 78.000 seguidors. A l'emissora rival, el 'No ho sé' va registrar 98.000 oients. En aquest cas, en baixava 3.000 respecte al juny del 2018. Per part seva, el 'Tu diràs' va pujar de 101.000 a 105.000 fidels.

De nou als micròfons

Laura Rosel torna així als micròfons, després que deixés RAC1 fa tres anys. Nascuda el 1980 a Sabadell, va estudiar periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre els anys 2003 i 2007 va exercir com a editora a Ràdio Sabadell. D'allà va fer el salt a una emissora nacional de la mà de RAC1, on també va ser editora. Després de diversos anys presentant alguns programes, va assumir el 'Via lliure', el magazín de cap de setmana de l'emissora del Grupo Godó.

El salt cap a les càmeres el fa, primer, com a presentadora del programa '8 al dia', en substitució de Josep Cuní. Però és, sobretot, la presentació del programa 'FAQS: Preguntes freqüents' durant tot el 2018 el que la convertirà en una de les estrelles mediàtiques actuals. La seva etapa al capdavant de l'infoxou va ser la que va recollir millors audiències. El fet que se la rellevés per sorpresa i sense aportar una explicació clara –les desavinences de la productora El Terrat amb Rosel van ser determinants, però es va vendre l'operació com la voluntat d'acostar l'espai cap a l'entreteniment– van provocar que una part de l'audiència girés l'esquena al programa. Durant la seva etapa, Rosel va aconseguir un 19,6% de quota de pantalla. Aquest 2019, sense ella en el doble paper de conductora i codirectora, el programa ha caigut fins al 16%, per bé que segueix sent líder indiscutibles dels dissabtes a la nit. Des del programa, en tot cas, se cita la pèrdua de tensió en l'actualitat informativa com a principal motiu per a la caiguda. Rosel és també col·laboradora de l'ARA, on firma –en paper i vídeo– una entrevista quinzenal a l''Ara Diumenge'.

Rosel farà tàndem, doncs, amb un dels històrics de la casa. Kílian Sebrià (Igualada, 1964) edita i presenta el 'Catalunya vespre' des del 2005. Anteriorment, s'havia fet càrrec de l''Informatiu migdia' i havia exercit també de cap de la secció de política i de corresponsal als Estats Units. Va ser, també, un dels fundadors de Catalunya Informació, el 1992. Sota la seva batuta, el 'Catalunya vespre' ha rebut el Premi Ondas 2010 (per la cobertura especial de les nevades del març) i els premis Ràdio Associació de Catalunya el 2005 i el 2014.

stats