Mèdia 07/01/2015

L’escàndol sexual del príncep Andreu ja arriba a la reina

Joan Callarissa
3 min
Buckingham  i Ferguson ja han defensat  el príncep Andreu.

BarcelonaTot i que la història moderna de Buckingham ha preparat la família reial britànica per resistir grans escàndols, ara n’ha d’afrontar un de molt greu que no deixa de fer-se gros. El príncep Andreu d’Anglaterra, fill d’ Elisabet II (02), és el centre d’una important polèmica al Regne Unit des que es va saber que hauria mantingut relacions sexuals amb una dona menor d’edat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb 54 anys, Andreu d’Anglaterra acapara portades després que es fes públic que el seu nom apareixia en uns documents presentats en un tribunal de Florida i relacionats amb el milionari Jeffrey Epstein, convicte per prostitució de menors. Els documents assenyalarien que Epstein va obligar una menor a mantenir relacions amb el duc de York quan tenia 17 anys. De fet, s’ha publicat una foto d’ells dos en què ell l’agafa per la cintura.

L’escàndol ha anat creixent fins al punt de forçar el palau de Buckingham a emetre dos comunicats, en què ha negat rotundament que el príncep Andreu hagi mantingut relacions sexuals amb la dona, identificada com a Virginia Roberts.

El torn de Fergie

La relació cordial que el príncep Andreu manté amb la seva exdona ha fet que ella -objectiu habitual de la premsa groga- hagi hagut de defensar-lo quan els periodistes li han anat a posar el micro. Sarah Ferguson (03) -popularment coneguda com a Fergie- l’ha defensat amb rotunditat, conscient que en els moments de més enrenou (ella n’ha generat i patit molt) s’agraeix un cop de mà. És “el millor home del món”, ha dit l’exnora de la reina.

“La família York està molt unida. Sempre hem estat units. Ell és el millor home. El millor moment de la meva vida va ser el 1986, quan m’hi vaig casar. És un gran home, el millor home del món”, ha argumentat Ferguson, que té dos fills amb el príncep Andreu -cinquè en la línia de successió al tron-, les princeses Beatriu i Eugènia.

Segons informava ahir Efe, la denunciant afirma que les relacions sexuals amb el duc de York es van produir en tres ocasions -a Londres, a Nova York i en una illa privada del Carib propietat d’Epstein-, entre el 1999 i el 2002, d’acord amb els mitjans britànics. A més, al·lega que Epstein, amic personal de l’aristòcrata, la presentava a alguns “amics rics i poderosos” com a “esclava sexual”.

Aquesta denúncia és per ara l’única que implica el príncep en la xarxa de prostitució de menors d’Epstein, que el 2008 va reconèixer la seva culpabilitat en dos dels casos en què se l’acusava. A més, el diari The Independent assegura que el milionari hauria utilitzat els seus contactes “socials i polítics” quan era processat per evitar que la pena fos més alta. Segons el diari, el príncep Andreu va ser un dels contactes. Un cop de mà que, segons els lletrats de Roberts, es podria demostrar documentalment, a través de cartes de recomanació sobre Epstein al govern nord-americà.

No és la primera vegada que el duc, del qual els mitjans afirmen que és el favorit d’Elisabet II i que va arribar a combatre en la Guerra de les Malvines, és a l’ull de l’huracà. El 2011 va ser cessat com a enviat especial del Regne Unit per atreure inversions estrangeres després que es revelés la seva amistat amb Epstein i que la premsa tragués a la llum les seves altes despeses a costa del contribuent britànic.

stats