Mèdia 11/10/2019

Catalunya Música i TV3 emeten el concurs europeu de corals Let the Peoples Sing

El Cor de Noies de l'Orfeó Català és un dels nou grups finalistes

Albert Castellví Roca
2 min
El Cor de Noies de l'Orfeó Català és un dels finalistes del Let the Peoples Sing 2019

BarcelonaEl Palau de la Música acull aquest cap de setmana la final del Let the Peoples Sing, un concurs de corals amateurs organitzat per la Unió Europea de Radiodifusió (UER) que, per primera vegada en els seus gairebé 60 anys d’història, se celebrarà a l’estat espanyol. Catalunya Música, com a emissora amfitriona, serà la responsable de la transmissió del certamen i d’oferir-ne el senyal internacional. La transmissió televisiva anirà a càrrec de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Nou corals de nou països diferents (Rússia, el Regne Unit, Hongria, Estònia, Alemanya, Letònia, Dinamarca, Bulgària i Catalunya) participaran en el concurs, repartides en tres categories: cors infantils i joves, cors adults i categoria oberta, en la qual poden participar grups d’estils no clàssics, com ara el gòspel, el jazz i la música tradicional. El jurat (format per cinc responsables d’emissores públiques de diferents països i per dos directors de corals) escollirà un guanyador en cada categoria i, entre aquests, el cor mereixedor del premi principal, la Silver Rose Bowl. Entre els aspirants al trofeu hi ha el Cor de Noies de l’Orfeó Català, que competirà en la categoria jove.

La final del concurs començarà diumenge a les 18.30 h i es podrà seguir en directe per TV3 i per Catalunya Música. Raquel Sans i Sara Loscos narraran l’espectacle en anglès per a l’emissió internacional. El realitzador de Catalunya Música Xavier Chavarria posarà la veu en català per a TV3, i Joan Vives i Ester Pinart, presentadors del programa Tots els matins del món de l’emissora musical, el narraran a la ràdio. Durant la final s’estrenarà l’himne Let the Peoples Sing, obra del compositor català Marc Timón. Tots els grups participants i els guanyadors de l’última edició, el Collegium Musicale d’Estònia, interpretaran junts aquesta peça que barreja el català, l’anglès i el francès. A més, el grup In Crescendo, guanyador de la segona edició del concurs de corals de TV3 Oh happy day, obrirà la gala amb un medley de cançons catalanes que inclourà des de clàssics com El cant dels ocells fins al Malamente de Rosalía.

A banda de la competició, dissabte a les 18.30 h se celebrarà un concert amb tots els finalistes, els guanyadors de l’anterior edició, l’Orfeó Català i el Cor Infantil Amics de la Unió, que van guanyar el festival l’any 2013. L'acte es podrà seguir en directe per Catalunya Música.

El Let the Peoples Sing va néixer l’any 1961 a la BBC, obert només a corals britàniques. Més tard s’hi van afegir grups de tot Europa i des de finals dels anys 70 l’organitza, biennalment, la UER. Segons el director de TV3, Vicent Sanchis, es tracta d’una mena d’”Eurovisió de corals”. “És una gran oportunitat de traspassar fronteres, amb una audiència potencial estimada de vint milions de persones. Aquest cap de setmana tenim un esdeveniment espectacular que es convertirà en un referent del cant coral a Europa”, destaca la coordinadora de Catalunya Música, Pilar Cugat. “És un èxit que Catalunya, a través de Catalunya Música, aculli aquest certamen internacional”, sentencia el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

stats