PROMOCIÓ
Mèdia 09/02/2019

El 'Calendari dels pagesos' del 2019, el cap de setmana que ve amb l'ARA

L'almanac, que es publica anualment des del 1861, es podrà adquirir per 3,50 euros

Ara
2 min
El 'Calendari dels pagesos' del 2019, el cap de setmana que ve amb l'ARA

BarcelonaEls lectors de l'ARA podran aconseguir el cap de setmana que ve, 16 i 17 de març, l’edició del 2019 del Calendari dels pagesos. Nascut el 1861, aquest almanac és la publicació anual en llengua catalana que fa més temps que es publica de manera ininterrompuda, amb 158 anys d’història. El diari l'oferirà per un preu de 3,50 euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A part d’un calendari mensual amb el santoral i les hores de sortida i de posta del sol i de la lluna (i un altre calendari de paret que hi va encartat), la publicació inclou altres dades de tipus astronòmic, com els canvis d’estació, els eclipsis que es podran veure des de Catalunya al llarg de l’any i informació sobre la visibilitat dels planetes. Així mateix, s’hi pot trobar una llista de les principals festes religioses i un calendari de fires, mercats i festes majors d’arreu del país. La publicació inclou també una gran quantitat d’informació relacionada amb el món agrícola, com ara un calendari de les feines del camp i un altre amb les fruites i hortalisses pròpies de cada temporada. A més de tots aquests continguts vinculats al pas del temps, al calendari s’hi poden trobar també articles d’actualitat sobre qüestions relacionades amb l’agricultura i la ramaderia, i consells i versos extrets de la saviesa popular.

Una de les peculiaritats d’aquest almanac, editat per Publicacions Tomàs, és que, des del 1927, està il·lustrat amb gravats a ploma del dibuixant modernista Ricard Opisso.

El llibre 'Tres dies a la presó', al març

El llibre 'Tres dies a la presó', que en un principi estava previst oferir amb l'ARA també el cap de setmana vinent, es podrà aconseguir finalment el cap de setmana del 16 i 17 de març. L'obra és el resultat de les converses que Jordi Cuixart va mantenir amb Gemma Nierga durant tres visites que la periodista va fer a la presó de Lledoners a finals de l'any passat.

stats