Mèdia 21/12/2012

Un llibre revela la cara més fosca de Joan Carles I

A 'El poder desnudo' Josep Maria Loperena Mostra les vergonyes de polítics i monarques

A.c.r.
1 min
Un llibre revela  la cara més fosca de Joan Carles I

"El rei va ser el senyor X dels GAL. El rei va organitzar el 23-F. El rei va actuar com a cap de govern durant els mandats de Felipe González". Són algunes de les contundents afirmacions que l'escriptor i advocat Josep Maria Loperena va pronunciar ahir durant la presentació del seu últim llibre, El poder desnudo , la primera part d'una obra en dos volums en què s'ha proposat explicar sense cap mena d'"autocensura" tot el que la història oficial ha amagat o deixat de banda a l'hora de parlar sobre el poder. Loperena insinua també que Iñaki Urdangarin no és més que un "testaferro del rei" -que seria, per tant, el responsable últim dels casos de corrupció en què s'ha vist involucrat el seu gendre- i que el suposat accident domèstic que va tenir el monarca a finals de l'any passat i que li va provocar ferides a l'ull esquerre va ser, en realitat, una baralla amb Urdangarin de resultes de la tensió pel cas Nóos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Però Joan Carles I no és l'únic membre de la família Borbó de qui Loperena aireja els draps bruts: d'Alfons XII, per exemple, explica que "visitava els bordells més tronats de Madrid", i d'Alfons XIII assegura que "si no va inventar la pornografia, almenys la va reinventar".

El llibre dedica també uns quants capítols als trepes , entre els quals Loperena situa personatges com Jaime de Marichalar, Carme Chacón o María Dolores de Cospedal.

stats