Novetats
Mèdia 13/01/2023

Marc Giró estrena el seu 'late' per reforçar l'aposta de RTVE pel català

L’entreteniment, la cultura i l’humor centren les quatre novetats de la graella de la pública espanyola

Arnau Mercader Sala
4 min
Esmorzar de presentació amb la premsa

BarcelonaRTVE segueix maldant per fer forat amb les seves propostes en català i té a punt quatre noves apostes per aquest 2023. Es tracta de Late xou amb Marc Giró, La Ruïna amb Tomàs Fuentes i Ignasi Taltavull, Mapes mentals amb Ana Boadas i Sexband, presentat per la Terremoto de Alcorcón. La suma de les propostes evidencia una aposta per l’entreteniment, la cultura i l’humor.

Inscriu-te a la newsletter series Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Oriol Nolis, director de RTVE Catalunya, va assegurar en el decurs d’un esmorzar de premsa dimecres que les quatre propostes són “necessàries, valentes, divertides i arriscades”, a més “d’omplir un espai audiovisual que estava per omplir”. Nolis, també va destacar que els quatre programes volen connectar amb un públic divers, “especialment el jove”. La directora de producció, Laura Folguera, va assegurar que l’humor era una “assignatura pendent” a la casa. Per aquesta raó, va remarcar l’aposta pels formats humorístics, fet que considerava “molt necessari”. A la trobada hi van assistir Marc Giró, Tomàs Fuentes, Ignasi Taltavull i Ana Boadas, els mestres de cerimònies dels nous espais.

'Late xou', un 'late' clàssic amb segell propi

Marc Giró serà el presentador del nou late show clàssic, de periodicitat setmanal, on es parlarà sobre la vida en general amb el particular humor àcid i loquaç que el caracteritza. S’estrenarà aquest diumenge a les 23.35 h a La 1 en desconnexió per a Catalunya i es basarà en tres converses disteses.

El col·laborador de l’ARA i presentador del Vostè primer a RAC1 es posarà davant les càmeres per conduir un programa que està “encantat de presentar”. Giró també va assegurar que els convidats “entraran contents i sortiran contents”. L’espai comptarà amb una banda musical, a més de diferents seccions com un monòleg inicial, tres entrevistes, un reportatge de política social amb diputats del Parlament i una actuació musical. Giró va ser temptejat per TV3 per assumir el Zona Franca abans que Joel Díaz, però va declinar la proposta.

'La Ruïna', la misèria té premi

El podcast d’humor La Ruina fa el salt a la tele. Els còmics Tomàs Fuentes i Ignasi Taltavull seran els conductors del programa “on la misèria té premi”. Taltavull va remarcar que han tingut “molta llibertat per fer el programa que volien, un projecte d’amics que manté l’essència”.

A cada capítol un convidat especial i part del públic explicaran una anècdota o experiència vergonyosa o ruïnosa amb tots els detalls. “Hi ha una certa competència per saber qui té la vida més patètica i miserable en un moment en què triomfa el postureig d'Instagram: és una celebració de la misèria”, explicava Fuentes. Santi Millán, Thais Villas, Toni Soler, Empar Moliner, David Verdaguer o Agnès Busquets són alguns dels famosos que passaran pel programa a explicar les seves vivències més vergonyoses. El programa formarà parella amb Cachitos de hierro y cromo a La 2. Tot i que de moment no té data definitiva d’estrena, Folguera va avançar que serà “la setmana vinent”.

'Mapes mentals' amb Ana Boadas

Oriol Nolis va remarcar que la cadena tindrà l’ocasió “d’omplir el buit” que hi havia en matèria de salut mental a la televisió. Mapes mentals, presentat per Ana Boadas, és un programa sobre psicologia i creixement personal que buscarà respostes a temes que ens capfiquen. Segons va explicar Boadas, al llarg dels episodis es tractaran temes com “les relacions tòxiques, la felicitat a la feina, la sort, la son i els somnis, la síndrome de l’impostor i la por”. També va remarcar que no fugiran dels temes que costen de parlar, com “la mort, el dol, la depressió o el suïcidi”, tot i que no es busca tant treure una conclusió final com donar eines per a la reflexió.

Amb un estil “delicat, amb rigor i proximitat” però també amb humor, Boadas conversarà amb experts, famosos i testimonis anònims que “ho expliquen tot sense pèls a la llengua perquè també volen intentar ajudar els altres”. L’espai s’estrena aquest diumenge a les 14.45 a La 2.

'Sexband', amb la Terremoto de Alcorcón

L’últim programa és Sexband. Presentat per la Terremoto de Alcorcón, el programa aborda el sexe amb una visió femenina, amb llibertat, sense vergonya, amb humor i donant veu a tots els col·lectius. Amb un missatge per vídeo, la Terremoto ha assegurat que al programa es parlarà de tot, “sense tabús i amb molta naturalitat”.

El programa comptarà amb una tertúlia entre quatre dones de diferents generacions on es parlarà de temes com el sexe i la maternitat, l’slow sex, la veu de la dona dins el sexe o el compromís. Des del programa s’ha fet valdre el perfil “divertit i proper” de la Terremoto de Alcorcón, que fa que arribi “al cor de la gent”, fet que ha permès que els convidats s’hagin pogut obrir amb ella. El programa debutarà el 22 de gener a les 14.15 a La2.

Contents amb els resultats

Abans de finalitzar l’acte, Nolis va remarcar la tasca feta des que van assumir la direcció. Va destacar la pujada d’audiència en totes les franges i el rècord en consum digital que RTVE Play va aconseguir el novembre passat amb una pujada del 22% respecte a l’any anterior. D'altra banda, també va assegurar que no comptar amb un canal propi sinó amb finestres suposa un gran “hàndicap”. Nolis va aprofitar l’ocasió per explicar que s’ha posat en marxa, dins el centre territorial, un concurs d’idees pròpies per a futurs programes amb la mirada posada en la pròxima temporada.

stats