Mèdia 30/06/2019

Acomiaden un humorista gràfic canadenc després que publiqués una vinyeta crítica amb Trump

S'hi veu el president jugant a golf al costat dels dos immigrants ofegats al Río Bravo

Ara
2 min
Acomiaden un humorista gràfic canadenc després que publiqués una vinyeta crítica amb Trump

BarcelonaEl grup canadenc Brunswick News, editor de diversos diaris a la província canadenca de New Brunswick, ha acomiadat el dibuixant Michael de Adder, col·laborador habitual d'aquestes publicacions, després que l'il·lustrador publiqués una vinyeta molt crítica amb el president dels Estats Units, Donald Trump. El dibuix, que De Adder va difondre dimecres a través de Twitter, mostra Trump jugant a golf al costat dels cadàvers de l'Óscar i la Valeria, el pare i la filla salvadorencs que el dia abans havien mort ofegats al Río Bravo, a la frontera entre els Estats Units i Mèxic. "Us fa res si jugo?", els pregunta Trump.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons Brunswick News, aquesta vinyeta no té res a veure amb la decisió de trencar la relació laboral que l'empresa mantenia amb el dibuixant, que hi col·laborava com a autònom des de fa 17 anys. En un comunicat, el grup editorial assegura que "molt abans d'aquest dibuix" ja s'havia pres la decisió de substituir De Adder per un altre il·lustrador, Greg Perry, i que les negociacions amb ell estaven en marxa "des de feia setmanes". En un tuit, però, el dibuixant vinculava directament la decisió de l'empresa amb la publicació del seu dibuix, dos fets que es van produir amb només dos dies de diferència.

En un comunicat difós a Facebook, el president de l'Associació de Dibuixants del Canadà, Wes Tyrell, ha assegurat: "El Michel em va dir una vegada que no només el fet que els diaris de New Brunswick fossin propietat del grup J.D. Irving representava una amenaça per a ell, sinó que també hi havia una sèrie de temes que eren tabú i que no podia tocar. Un d'aquests temes era Donald Trump". El propietari de Brunswick News, James K. Irving (la quarta persona més rica del Canadà, segons 'Forbes'), controla un conglomerat d'empreses amb interessos en sectors molt diversos, des del petroli fins a la construcció de vaixells.

Aquesta polèmica arriba pocs dies després que el 'New York Times' decidís deixar de publicar caricatures polítiques arran d'una altra vinyeta molt dura amb Trump. En aquest cas, el president nord-americà era caracteritzat com un cec guiat per un Benjamin Netanyahu, el primer ministre d'Israel, convertit en gos pigall.

stats