Canal 9
Mèdia 09/11/2013

Desenes de milers de persones surten al carrer a València per oposar-se al tancament de RTVV

L'organització ha xifrat en 60.000 els assistents, entre els quals hi ha moltes famílies i representants del món cultural

S. Almenar / A. Castellví
2 min

València/BarcelonaUnes 60.000 persones, segons l'organització, s'han concentrat a les sis d'aquesta tarda a la plaça Sant Agustí de València per reclamar la continuïtat de Radiotelevisió Valenciana. Els manifestants han cridat consignes a favor dels mitjans públics valencians, tot i que la proclama més repetida en aquests primers minuts de la marxa ha estat "Fabra dimissió!". El so de tabals i dolçaines i alguna actuació de la muixeranga acompanyen una protesta que transcorre enmig d'un clima festiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre els manifestants hi ha gent de totes les edats, i molts pares hi han anat acompanyats dels seus fills, que reivindiquen el seu dret a veure dibuixos animats en valencià. Representants sindicals, polítics, membres de l'entitat Escola Valenciana i personalitats del món de la cultura, com el cantant d'Al Tall Vicent Torrent, porten la pancarta on es llegeix el lema de la manifestació: "RTVV no es tanca, és la teua". Al seu costat es poden veure també algunes de les cares més conegudes de la cadena o el cantautor Feliu Ventura.

La protesta ha estat convocada pel comitè d'empresa de RTVV, i té rèpliques també a Alacant i Castelló. Els treballadors de Canal 9 i Ràdio 9 han fet una crida a la ciutadania perquè se sumi a la seva reivindicació i exigeixi una rectificació al govern valencià. "Ha arribat el moment que no només els treballadors de RTVV sinó tota la societat valenciana isca al carrer a demostrar la importància de l'empresa", reclamava ahir la presidenta del comitè, Salut Alcover. Segons aquest organisme, més de 150 entitats s'han sumat a la convocatòria.

El canal informatiu 9/24 ofereix connexions en directe amb la marxa i manté en pantalla el 'hashtag' #RTVVnoestanca, que des que es va anunciar la decisió del Consell de clausurar els mitjans públics ha recollit els missatges de suport a la cadena. La resta d'informacions que ofereix aquesta cadena giren principalment a l'entorn de la defensa del manteniment de les emissions de RTVV, la qual cosa permet deduir que, malgrat els esforços del Consell per recuperar el control dels mitjans públics, els treballadors mantenen la seva revolta.

De fet, la presentadora de Ràdio 9 Clara Castelló condueix una espècie de programa de ràdio que no s'emet per les ones però que sí que poden sentir els assistents a la manifestació. Castelló ha parlat, entre altres, amb Vicent Torrent, Feliu Ventura o l'actor Ferran Gadea, un dels protagonistes de 'L'alqueria blanca', la sèrie més emblemàtica de Canal 9. Tots ells han reflexionat sobre la importància de tenir mitjans públics que emetin en valencià.

stats