EL RADAR
Mèdia 07/05/2015

Milions de refugiats procedents del futur arriben avui a La Sexta

Albert Castellví Roca
2 min
Natalia Tena protagonitza la nova sèrie de La Sexta, Refugiados.

BarcelonaL’Álex és un refugiat. Vivia en un món que estava a les portes d’un cataclisme global que hauria significat la fi de la humanitat, i l’única sortida era fugir. Fugir cap al passat. Com ell, 3.000 milions de ciutadans del futur emprenen el mateix viatge temporal i aterren a un món que ni els esperava, ni se’n refia, ni acaba de saber com ha de gestionar una arribada tan massiva de persones procedents d’una altra època. Però l’Álex no és simplement un més d’aquests milions de refugiats. Ell arriba al present amb una missió secreta i fonamental per garantir la supervivència de la humanitat i, especialment, la del seu entorn més pròxim. Per això, no és casual que vagi a parar a casa dels Cruz: ells no ho saben, però estan a punt de morir assassinats. El seu objectiu serà protegir-los, malgrat que d’entrada no és especialment ben rebut.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L’arribada de l’Álex al present marcarà l’inici de Refugiados, una sèrie que s’estrena avui a les 22.40 i que, segons els seus creadors, marcarà una “fita” en la ficció espanyola, ja que l’han coproduït, conjuntament, el grup Atresmedia i la BBC, que fins ara no havia col·laborat en cap projecte de ficció a Europa. “Esperem que no sigui l’última vegada”, ha assenyalat la directora de ficció d’Atresmedia, Sonia Martínez, que assegura que estan treballant amb aquest objectiu.

Refugiados també és la primera sèrie d’Atresmedia pensada per a La Sexta, que a partir d’avui n’emetrà un episodi cada dijous. Per donar un impuls extra a l’estrena, però, el capítol d’aquesta nit es podrà veure també, de manera simultània, a la resta de canals del grup: Antena 3, Nova i Neox. La sèrie és obra de la productora Bambú, i un dels seus creadors, Ramón Campos, la defineix com un “ thriller de ciència-ficció realista” amb punts de contacte amb un tema que està molt d’actualitat: la immigració.

El projecte de la sèrie va néixer a Espanya i el rodatge ha tingut lloc als voltants de Madrid. Tot i així, la sèrie s’ha gravat en anglès, i la majoria dels actors són britànics, si bé molts d’ells dominen també el castellà, ja sigui perquè són d’ascendència espanyola o perquè han treballat a l’Estat.

És el cas de Natalia Tena (Juego de tronos, 10.000 km ), que donarà vida a l’Emma, la mare de la família Cruz, i de Will Keen, que es posarà en la pell del seu marit, el Samuel. Tots dos viuen en un petit poble amb la seva filla, l’Ana (interpretada precisament per la filla de Keen, Dafne), i estan a punt de ser pares per segona vegada. La seva existència tranquil·la i més aviat monòtona desapareix de cop, quan una nit es presenta a casa seva l’Álex (David Leon). Més enllà de la desconfiança que els provocarà aquest nouvingut, que assegura que ve del futur, i del sobresalt que comporta el fet de saber que ha anat a casa seva per evitar que els assassinin, la presència de l’Álex farà sortir a la llum alguns secrets que els dos membres del matrimoni havien mantingut ocults fins ara.

stats