Mèdia 24/11/2016

'El Ministerio del Tiempo' i 'El hormiguero', grans guanyadors dels premis de l'Acadèmia de la Televisió

Andreu Buenafuente, reconegut com a millor presentador de programes

Europa Press
2 min
L'eqeuip d''El Ministerio del Tiempo' amb un dels premis que han recollit

Madrid'El Ministerio del Tiempo' i 'El hormiguero' han estat els grans triomfadors de la gala dels premis Iris, que atorga l'Acadèmia de les Arts i les Ciències de Televisió. La sèrie de La 1 s'ha endut quatre estatuetes, i el programa d'Antena 3 n'ha recollit tres en una cerimònia celebrada aquest dimecres a la nit.

Televisió Espanyola, que partia amb 12 nominacions, s'ha endut finalment cinc premis, més que cap altra cadena. D'aquests, quatre han estat per a 'El Ministerio del Tiempo', que ha guanyat en les quatre categories en què era finalista: millor ficció, millor actriu (Aura Garrido), millor guió i millor direcció. El cinquè guardó per a la pública ha estat el que ha recollit Eusebio Poncela com a millor actor pel seu paper a 'Carlos, Rey Emperador'.

Antena 3, per la seva banda, era el canal que optava a més premis, amb 15 nominacions, però només se n'ha endut quatre. A més dels tres d''El hormiguero' (millor programa, millor producció i millor realització) ha aconseguit el de millor conductor d'informatius. El premiat en aquesta categoria ha estat Vicente Vallés, que fa dues setmanes havia recollit també l'Ondas com a millor presentador. El guardó al millor informatiu també s'ha quedat al grup Atresmedia, tot i que ha anat a La Sexta, per a l'espai 'La Sexta Noticias'.

En canvi, el grup Mediaset –enfrontat des de fa temps a l'Acadèmia– s'ha quedat sense cap premi malgrat que optava a guanyar-ne 13. Sí que n'ha rebut el canal de pagament #0 gràcies a Andreu Buenafuente, millor presentador de programes pel seu 'Late motiv'. El canal de Movistar+ també ha recollit el premi de la crítica. Un altre canal de pagament, Comedy Central, ha estat reconegut amb el premi al millor programa d'un canal temàtic, que ha recaigut en el 'Roast' d'El Gran Wyoming.

Durant la gala d'aquest dimecres també s'ha lliurat el premi Toda una Vida a la periodista Paloma Gómez Borrero, en reconeixement a la seva trajectòria televisiva. A més, durant la cerimònia es van entregar també els premis del jurat, anunciats ja fa unes setmanes, i entre els quals destaca el que es va atorgar a la sèrie de TV3 'Merlí'. 'Clandestino' (DMax), 'Virtuosos' (La 2), 'El secreto de Puente Viejo' (Antena 3), 'Noticias Cuatro' (Cuatro) i l'escola d'especialistes Ángel Plana van ser els altres guardonats. En l'àmbit autonòmic, els premis van ser per a Félix Linares (pel programa d'ETB 'La noche de...') i 'Ruedos con historia' (de Castilla-La Mancha Televisión).

stats